De favorieten van Chantal Bolleman van Dailycieux.nl
Chantal Bolleman is op en top foodie. In onze nieuwe rubriek Foodiefood geeft de foodblogster haar drie favoriete gerechten prijs, inclusief bereidingswijze. Daarnaast verklapt ze aan de kijkers van ChefsFriends.nl nog haar favoriete restaurant.
No-bake mango-kersen cheesecake
Ingrediënten:
250 ml slagroom
250 gram roomkaas
40 gram suiker
3 blaadjes gelatine
150 gram witte chocolade
1 blikje kersenvlaaivulling
Voor de bodem:
200 gram maria biscuit
140 gram boter (eventueel iets meer als de bodem nog niet plakt)
Voor de toplaag
1 mango
1,5 blaadje gelatine
Bereidingswijze:
– Zet een pannetje op het vuur en verwarm de witte chocolade au-bain marie.
– Smelt de boter en verkruimel de koekjes totdat ze helemaal fijn zijn.
– Doe de boter bij de koekjes en druk aan in een springvorm en zet in de koelkast.
– Doe de slagroom, roomkaas en suiker bij elkaar en mix met de mixer tot een romig mengsel.
– Week de gelatineblaadjes (3 blaadjes) in koud water.
– Doe een klein beetje van het roommengsel in een pannetje en laat warm worden, doe daar de gelatine bij en los het op. Giet de ‘gesmolten’ gelatine door het roomkaasmengsel.
– Voeg als laatste de gesmolten witte chocolade toe aan het roomkaasmengsel.
– Haal de bakvorm met koekjes uit de koelkast en verdeel de kersenvlaaivulling over bodem.
– Giet daarna het hele roomkaas beslag op de koekjes en zet dit in de koelkast voor ongeveer 45 minuten.
– Schil de mango en pureer het vruchtvlees. Week dan weer 1,5 gelatineblaadje in koud water.
– Verwarm de gepureerde mango en doe daar het gelatineblaadje bij.
– Giet deze bovenste laag bovenop de cheesecake en zet ongeveer 3 uur in de koelkast.
Larb Gai
Ingrediënten:
200 gram kipfilet
1 flinke theelepel chilivlokken
sap van 1 limoen
flinke scheut vissaus
2 sjalotjes
1/2 teentje knoflook
1/2 komkommer
1/2 bosje koriander
Bereidingswijze:
– Snijd de kip in hele kleine stukjes.
– Zet ondertussen een wok op het vuur en doe daar twee kopjes water in.
– Kook daar de kip in totdat het gaar is.
– Snijd ondertussen de sjalotjes, koriander, knoflook, komkommer in kleine stukjes.
– Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal.
– Voeg als laatste de chilivlokken, limoensap en vissaus toe.
– Proef en voeg naar wens meer chili, limoen of vissaus toe.
Wittebonensalade
Ingrediënten:
1 blik witte bonen
150 gram sperziebonen
1 grote rode ui
150 gram tonijn
handvol spinazie
zout, peper, knoflook
2 strengels peterselie
scheut ketjap
1/2 uitgeknepen citroen
Bereidingswijze:
– Haal de witte bonen uit blik en laat deze uitlekken.
– Zet vast de sperziebonen op in een pannetje met water en laat vast koken.
– Marineer de tonijn met zout, peper, knoflook, citroen en de ketjap.
– Snijd de ui in dunne ringetjes en doe deze in een wok samen met de spinazie.
– Doe daarna de tonijn erbij, zorg ervoor dat de tonijn nog wat roze is.
– Doe als laatste de peterselie, sperziebonen en witte bonen erbij en laat heel even staan op het vuur totdat alles verwarmd is.
Wat is je favoriete restaurant?
‘Ik eet vooral in Arnhem. Een van mijn favoriete tentjes in Arnhem is momenteel Graave, maar het wisselt het nog wel eens. De bediening is echt onwijs vriendelijk en heeft kennis van het product. De medewerkers weten heel goed hoe ze iets moeten verkopen en wat ze verkopen. Daarnaast is het eten betaalbaar en van goede kwaliteit. Ze maken de koekjes bij de koffie zelf. Dat vind ik een pluspunt. De kaart is uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Ik kom hier graag om bij te kletsen en te borrelen of gewoon simpelweg wat te drinken.’
Over Chantal
Ik omschrijf mezelf vaak als diehard foodliefhebber. Nu ben ik niet de enige, maar mijn liefde voor eten zit heel diep. Ik kan uren bezig zijn met eten, fotograferen, bedenken wat ik ga maken en koken en bakken. Naast mijn foodblog ben ik freelance journaliste en schrijf ik onder andere voor de krant en websites. Al mijn gerechten, ontdekkingen, hotspots en foodmoments deel ik op Instagram en Facebook. Dat zijn toch wel mijn favoriete social media kanalen om foto’s te delen. Daarnaast ben ik actief op Bloglovin en Twitter.