Nieuws

Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Restaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus en is speciaal gemaakt voor eigenaar-sommelier Petro Kools van restaurant Da Vinci. De wijn heeft een beperkte oplage van 800 stuks.

De witte wijn met jaargang 2018 is gemaakt van 60% Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en 40% Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus, en is deels gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten. Deze bijzondere wijn is een voorbeeld van de samenwerking van twee Zuid-Limburgse wijndomeinen met Petro Kools van sterrenrestaurant Da Vinci. Van de exclusieve Cuvée Da Pé zijn 800 flessen gemaakt.

SVH Meestergastheer Petro Kools zegt trots te zijn dat deze speciale wijn naar hem is vernoemd. ‘De wijn zit geweldig in elkaar. De combinatie van de klassieke Chardonnay die de wijn diepte geeft en de frisheid en mooie zuurgraad van de Souvignier Gris levert in combinatie met de houtlagering een verleidelijk glas wijn op’, aldus Kools.

Botertonen
Kools vervolgt: ‘De cuvée heeft een uitgesproken smaak die frisheid combineert met botertonen en een kruidige hint, en waarin de Chardonnay duidelijk aanwezig is. De wijn is niet alleen heel fijn om als aperitief te drinken, maar is ook gastronomisch breed inzetbaar. Hij combineert goed met vis en schaal- en schelpdieren, maar ook bij kalfsvlees en gevogelte’.

De Cuvée Da Pé staat bij restaurant Da Vinci op de kaart voor 47 euro. Een glas kost 9,50 euro. De wijn is tevens verkrijgbaar bij Wijngaard Kruisboom vanaf de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden op 19 en 20 september 2020.

Petro Kools is al jaren een liefhebber en ambassadeur van Limburgse wijnen. Op de wijnkaart van restaurant Da Vinci staan tientallen wijnen uit de meest zuidelijke provincie van Nederland. ChefsFriends proefde eerder Nederlandse wijn bij Da Vinci.

Lees blog: Bourgondisch lunchen bij vakkundig Da Vinci in Maasbracht

Over Da Vinci
Restaurant Da Vinci in het Limburgse Maasbracht is sinds 1993 de trots van Margo Reuten en haar levenspartner Petro Kools. Da Vinci, dat sinds 1999 in het bezit is van een Michelinster, staat bekend om zijn Limburgse gastvrijheid met veel persoonlijke aandacht voor de gast. Margo Reuten kookt modern uitgevoerde gerechten met vrouwelijke finesse op basis van de Franse klassieke keuken. In Petro’s Vinoteca ligt een collectie van ruim 1000 verschillende wijnen uit de hele wereld. De wijnkaart is door Wine Spectator onderscheiden met de Best of Award of Excellence 2020.

Da Vinci is aangesloten bij Relais & Châteaux en Alliance Gastronomique.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eds Wijnwijsheden: Smaakt oude wijn beter dan jonge wijn?

Volgend artikel

Dîner Amical met Chaîne bij Restaurant élevé in Leeuwarden

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.