Blog

Dîner Amical met Chaîne bij Restaurant élevé in Leeuwarden

Chaîne des Rôtisseurs gaat op zaterdag 5 september de hoogte in met een Dîner Amerial bij Restaurant élevé in Leeuwarden. In het restaurant, met fraai uitzicht over de Friese hoofdstad, vindt een uitgebreid diner plaats, en jij kunt daarbij aanwezig zijn.

Leden van Chaîne kunnen dan genieten van het onderstaande menu:

PIZZA AIRBAG
BBQ beef | gegrilde groente crème | Parmezaan
***
TOM KHA KAI
kokos | gamba | wortel | gember | kataifi

 

TONIJN
gegrild | gyoza | rettich | soja | granité
Weingut Georg Mosbacher, Riesling Trocken, Pfalz, Duitsland
***
STEAK TARTAAR
gerookte eidooier | piccalilly | Parmezaan
Nals Margreid, Pinot Grigio ‘Hill’, Alto-Adige, Italië
***
SCHOLFILET
langoustine | peulvruchten | tandoori | bouillon
Chateau Paquette, Côtes de Provence rosé, Provence, Frankrijk
***
KALFSZIJLENDE
van de Big Green Egg | Iberico fingers |
artisjok | zwarte knoflook | tomaat | dragon
Thorn-Clarke, Shiraz ‘Terra Barossa’, Barossa Valley, Australië
***
BANAAN
gepoft | macademia | honingpollen | kwark | karamel
Château Laffitte-Teston, Pacherenc du Vic- Bilh Doux ‘Rêve d’Automne’
Sud-Ouest, Frankrijk

***
Koffie/thee met friandises

Het diner start om 19.00 uur met om 18.30 uur ontvangst met bubbels en amuses in de Skybar en Lounge op de elfde verdieping. Het diner eindigt om 23.00 uur. Het kledingvoorschrift is ‘Black Tie’ en voor leden van Chaîne geldt het dragen van het Chaînelint. De prijs van het diner bedraagt 125 euro per persoon.

Voorafgaand aan het diner is er een wijnproeverij. Die begint om 16.00 uur en op het programma staan Turkse wijnen. Introducees kunnen hier ook aan deelnemen. De kosten hiervoor bedragen 10 euro.

Wie belangstelling heeft in Chaîne, kan aanschuiven. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@chaine.nl.

Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over deze leuke eetvereniging kun je terecht op www.chainedesrotisseurs.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Volgend artikel

Blog: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.