Tip van een volger

Broederenklooster Zutphen: ‘Spannende combinaties en daverend ontbijt’

ChefsFriends ontving een mooie mail van volgers Heleen van den Houten en Arjo Drost uit Bennekom. Zij zijn erg enthousiast over hun bezoek aan het Broederenklooster in Zutphen en willen hun ervaring graag delen.

‘Wij zijn echte food lovers en eten regelmatig in een sterrenrestaurant overal in Nederland. Afgelopen maand hebben we kennisgemaakt met de keuken en restaurants in de Barolo in Italië. Wat een heerlijkheid was dat ook!’

Niels van Dooijeweert
‘Wij wonen in Bennekom en komen regelmatig bij Het Koetshuis. Daar hebben wij kennisgemaakt met de kookkunsten van Niels van Dooijeweert. Marieke Löhr kenden wij al van andere horecagelegenheden.’

‘Toen we hoorden dat zij in het Broederenklooster in Zutphen gingen werken, wisten wij dat we dit wilden gaan ervaren. Helaas kwam toen corona. Takeaway kwam in de plaats van onze normale gang naar restaurants. In het begin best leuk, maar toch slechts een goede oplossing totdat het weer live mocht.’

‘Toch hebben wij afgelopen april in Zutphen op onze hotelkamer kunnen genieten van de goede service en al het lekkers uit de keuken van het concept ‘in room dining’. Het niveau van de gerechten en de service waren wat ons betreft sterwaardig.’

Culinair arrangement
‘Afgelopen weekeinde hadden wij het ‘culinair arrangement’. Logeren in de Monastery Suite, diner van zes gangen vergezeld door heerlijke wijnen en niet te vergeten een daverend ontbijt.’

‘Bijgaand sturen we jullie onder andere het ‘Monniken ochtend schrift’, dat wij bij het ontbijt ontvingen. Dit bevat een overzicht van wat wij de avond ervoor hebben gegeten en wat die ochtend werd geserveerd.’

Spannende combinaties
‘Elk gerecht was weer een feestje. Verrassende en complexe smaken, met als toppers de zeeduivel met rabarber en de tartaar van Lakenvelder-rund met als supplement Oscietra-kaviaar. Dit begeleid door mooie wijnen. De sommelier deinst niet terug voor spannende combinaties.’

‘Wij zijn wederom verrast door het hoge niveau van acteren van het totale team van het Broederenklooster. Dit hotel-restaurant komt zeker in onze top 5. Wij wilden ons enthousiasme graag delen.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Proef fit en fris Kaatje met gevarieerd amusemenu

Volgend artikel

Sterchef Henk Savelberg terug bij Central Park Voorburg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.