Persoonlijk

Bjorn Massop: ‘Met smaak koolrabi kan ik alle kanten op’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Bjorn Massop van restaurant Lokaal in Doetinchem.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Ik ben eigenlijk helemaal geen zoetekauw, maar van stroopwafels kan ik echt niet afblijven.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Mayonaise van Calvé.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Hardlopen en fitnessen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Omdat wij een open keuken hebben, spelen wij geen muziek af.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Koolrabi. Ik vind het leuk om daarmee te spelen, omdat je met de smaak in de verwerking alle kanten op kunt. Van fris, radijspittig en zoet tot rijk en gerookt.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Ik ga graag naar Oostenrijk om te skiën en naar Portugal om te surfen.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Ik kom graag bij Orangerie de Pol, dat ook is gevestigd in Doetinchem. En in Arnhem zijn Sugar Hill en Loca favoriete adressen.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Het onder de vlag van HIM+ (Horeca Inspiratie Maatschappij) openen van een nieuw, groot en imposant restaurant met slaapverblijven in het centrum van Arnhem.’

Bekijk alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Heropening ’t Nonnetje vieren met klassiekers van Michel

Volgend artikel

Good Better Bastard: luxe kookboek met 96 recepten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.