Blog

3 x Spaanse frisse wijnen voor de zwoele zomeravonden

In de zomer willen we voor de zwoele zomeravonden graag frisse wijnen. Maar welke zijn geschikt? We vragen het aan onze wijnkenner Ruud en hij komt met 3 verrassende selecties uit de wijnkelder.

Augustus is zo’n heerlijke zomermaand. De warmte van de dag neem je mee naar de avond en dat maakt het vaak aangenaam om ’s avonds als het al iets vroeger donker wordt nog lang buiten te zitten. Vanuit je loungebank kijk je naar de sterrenhemel in de lucht en ziet af en toe een knipperend lichtje van een vliegtuig voorbijkomen.

Wat is dan heerlijker om een lekker glas wijn te drinken in je eigen tuin? De keuze in de wijnwereld is enorm, dus vragen we Ruud Weterings van WTOL Academy om raad. Ruud is als ‘Vriend van….ChefsFriends’ onze Spaanse wijnkenner en als inwoner van Spanje kan hij als geen ander drie frisse Spaanse wijnen voor de zwoele Hollandse zomeravonden adviseren.

Con un Par Albariño
‘Con un Par’ is Spaans voor ‘Met een Paar’ dat op speelse wijze aangeeft dat deze wijn ideaal is om te drinken. ‘Met een Paar Vrienden’, ‘Met een Paar Oesters’ of ‘Met een Paar Kreeften’. Maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn. Albariño is de favoriete druif van D.O. Rias Baixas in Galicië.

Gekoeld rood
Ja, het kan echt! Gekoelde rode wijnen zijn ook heerlijk bij een mooi stuk vlees van de barbecue. Let op: Wanneer je een rode wijn te koud serveert, kan het al zijn fruitigheid en aroma’s verliezen. Ons advies: een graad of 14. Oja, de wijn: Alvaro Palacios La Vendimia Rioja. Opmerkelijk is dat hij uit gelijke delen Garnache en Tempranillo bestaat. Alvaro Palacios gelooft heilig in de Garnacha druif, ook voor Rioja.

MVSA Cava Brut
Cava mag natuurlijk niet ontbreken. Deze bubbel heeft een heldere kleur en een levendige sprankeling in het glas. In de neus fruitige aroma’s van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Deze cava heeft een droge, pittige en harmonieuze smaak met een mooie zuurgraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig.

Meer weten over Spaanse of andere wijnen? Dan kun je terecht bij WTOL Academy, één van de vrienden van ChefsFriends. Bekijk de mogelijkheden op de website https://wtol-academy.nl. Als ‘Vrienden van…’ is deze bijdrage geschreven in samenwerking met WTOL Academy. Ook ‘Vrienden van….’ Worden? Stuut een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gala Les Patrons Cuisiniers in 2020 bij Kurhaus Scheveningen

Volgend artikel

Wine & Dine met Spaans domein Valencisco bij De Leuf

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.