Nieuws

25 gangenmenu bij Villa Copera in Tolkamer

Noem het een once-in-a-lifetime experience om op één avond 25 gangen in een toprestaurant te eten. Villa Copera in Tolkamer doet het op zaterdag 31 oktober weer; een 25 gangen diner. Eigenaar Toine Smulders kiest dit jaar voor het thema Halloween.

Elk jaar zet Toine een keer een 25 gangenmenu in elkaar. Zo begon hij jaren geleden met gerechtjes volgens de Franse kookgrondlegger Auguste Escoffier, een jaar later gevolgd met Italiaanse klassiekers. Nu is het tijd voor het thema Halloween.

Op zaterdag 31 oktober komen in één avond 25 kleine gerechten voorbij zoals met specerijencaramel gelakte wilde eend met rode biet en peer, zacht gestoofde reeschouwer met truffelgort en cantherellen, en een soufflé van coquilles St. Jacques met een saus van langoustines en kerrieolie.

‘We kiezen voor een menuopbouw zoals we dan hebben geleerd. Dus de gerechten sluiten mooi op elkaar aan. Het gaat om lichte, mooie, frivole gerechten zodat 25 gangen prima te doen is. Zo’n diner moet je eenmaal in je leven hebben meegemaakt’, laat Toine weten aan ChefsFriends.nl.

De avond wordt aangekleed met pompoenen in en om de villa aan de Spijksedijk 2 in Tolkamer, en in de tuin schijnt sfeervolle verlichting.

Deelname aan het 25 gangenmenu op zaterdag 31 oktober kost 99 euro per persoon. De ontvangst is vanaf 18.00 uur en het diner start om 19.00 uur. Toine denkt op basis van voorgaande edities dat zo rond 23.30 uur de eetavond afsluit. Villa Copera schenkt een bijpassend wijnarrangement voor 49,50 euro per persoon. Dit arrangement bestaat uit meerdere wijnen die per vijf of zes gangen worden geschonken.

Reserveren kan via dit mailadres.

Vorig artikel

Jannis Brevet van Inter Scaldes over de Zeeuwse oester

Volgend artikel

Video: tweesterrenchefs en Henk Borst over FIJNproeven.nl

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.