Nieuws

Jannis Brevet van Inter Scaldes over de Zeeuwse oester

Het oesterseizoen is van start gegaan. Jannis Brevet van Inter Scaldes zit met zijn restaurant bijna in de oesterpercelen en weet dan ook als geen ander de culinaire waarde in te schatten van dit tweekleppige weekdiertje.

Onlangs was Jannis samen met zijn vrouw Claudia aanwezig tijdens de officiële opening van het oesterseizoen. Daar spraken we de eigenaren van Inter Scaldes in Kruiningen over de kwaliteit van dit seizoen.

De officiële opening van het oesterseizoen maakte deel uit van een meerdaagse rondreis door culinair Zeeland. ChefsFriends.nl was van de partij en legde onder andere vast dat er best wel wat zorgen zijn over de nabije toekomst van de Zeeuwse oester, dat smaakcombinaties de sleutel vormen voor meer oesterafzet in Nederland en dat Zeeland niet alleen goed is in schaal- en schelpdieren maar zeker ook in groenten.

 

Vorig artikel

Walking dinner van acht gangen in Rozendaal; opbrengst voor Culibus

Volgend artikel

25 gangenmenu bij Villa Copera in Tolkamer

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.