Nieuws

Video: tweesterrenchefs en Henk Borst over FIJNproeven.nl

Drie vooraanstaande restaurantverenigingen hebben een eigen restaurantweek in het leven geroepen. Van 12 tot en met 18 oktober is de eerste editie van FIJNproeven.nl en kun je bij meer dan honderd toprestaurants genieten van een driegangenlunch of -diner voor een vanaf-prijs van 37,50 euro. Reserveren kan via de website FIJNproeven.nl.

Trouwe gasten uitnodigen eens een collega-restaurateur te bezoeken en culinair geïnteresseerde consumenten die regelmatig uit eten gaan op het niveau net onder de sterrenzaak kennis laten maken met topgastronomie.

Restaurantweek
Dat zijn volgens directeur Henk Borst van FIJNproeven.nl de twee belangrijkste doelstellingen van de nieuwe restaurantweek, die drie vooraanstaande restaurantverenigingen dinsdag 22 september lanceerden in samenwerking met DiningCity. De ambitie is om er jaarlijks vier te laten plaatsvinden.

Alliance, Patrons en JRE
De aftrap vond plaats in hotel The Dylan in Amsterdam, inclusief een lunch in sterrestaurant Vinkeles verzorgd door chefs van de drie deelnemende verenigingen: Les Patrons Cuisiniers, Alliance Gastronomique en Jeunes Restaurateurs d’Europe.

ChefsFriends haalde directeur Henk Borst van FIJNproeven.nl voor de camera en vroeg de tweesterrenchefs Erik van Loo van Parkheuvel Rotterdam, Jan Sobecki van Chapeau in Bloemendaal en Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat wat ze gaan serveren. En dat klinkt veelbelovend.

Nederland en België
De eerste editie vindt plaats van 12 tot en met 18 oktober en daaraan wordt deelgenomen door meer dan honderd restaurants in Nederland en Vlaanderen. Dat laatste komt doordat bij de Alliance Gastronomique een aantal Belgische zaken is aangesloten.

Culinaire gidsen
Niet alleen deelnemende restaurateurs zijn lid van een van de genoemde verenigingen. Zij mogen echter meedoen omdat ze voldoen aan een aantal criteria: vermelding in de Michelin-gids, minimaal 14 punten GaultMillau, een top 100-notering in Lekker of voldoen aan de voorwaarden die horen bij ambitieus en/of talentvol.

Driegangenmenu
Tijdens de nieuwe restaurantweek wordt een driegangenmenu – lunch en diner – geserveerd voor 37,50 euro. Per Michelinster geldt een extra bedrag van 7,50 euro.

Wie een reservering maakt met een creditcard, ontvangt een eenmalige korting van 2,50 euro. Hiervoor geldt wel dat deze non-refundable is.

Ga jij reserveren? Laat in een reactie onder het bericht dan weten waar je naartoe gaat en hoe het was.

Vorig artikel

25 gangenmenu bij Villa Copera in Tolkamer

Volgend artikel

Kookboek en pop-up restaurant Robert Kranenborg en DWDD

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.