Nieuws

Nederlands strandleven om van te watertanden

Nederland is het land van water. De plek om te recreëren, te relaxen of je juist in te spannen. Kortom: de perfecte bestemming voor een dagje uit of vakantie in eigen land. Wij selecteerden – op basis van willekeur – een aantal bijzondere plekken. Strandleven om van te watertanden.

De Beachbus – Bloemendaal aan Zee

De Beachbus is het icoon van de oude schoolbussen uit de Verenigde Staten. In Bloemendaal aan Zee voorzien van veel comfort en gelegen in de duinen op camping De Lakens. Ontspannen aan zee in een omgebouwde schoolbus, die is ingericht met een stapelbed met zowel boven als beneden plek voor twee personen.

Tijdens je verblijf kun je niet alleen de zee in, maar ook gebruikmaken van diverse wellnessfaciliteiten: sauna, massage, yoga en meditatie(les).
www.campingdelakens.nl

Strandweelde – Nieuwvliet-Bad

Sinds 2016 staan op het strand van Nieuwvliet-Bad vijftien luxe strandslaaphuisjes. Comfortabel ingericht en geschikt voor maximaal zes personen. Optimaal genieten aan de Zeeuwse kust, met een panorama-uitzicht over het strand en de zee. Twee terrassen per huisje, zodat je de hele dag kunt genieten van de zon.
www.strandweelde.nl

De Pier – Scheveningen

De Pier in Scheveningen bruist weer, en misschien wel als nooit tevoren. Nieuwe winkels, volop horeca, een reuzenrad én suites. Je slaapt boven het strand en de zee in één van de vijf in boutique stijl gebouwde suites met jacuzzi en terras. Inclusief adembenemend uitzicht over de Noordzee.

Alle luxe kamers zijn voorzien van een minibar, kingsize bed, sterrenhemel en regendouche. Maar het liefst duik je natuurlijk de zee in. Het aanbod wordt uitgebreid met luxe cabins. ‘Binnenkort te boeken.’
www.piersuites.nl

Werelds aan het Strand – Ouddorp

Foto: Entree Magazine/Werelds aan het Strand

Als je bedrijf ‘Werelds aan het Strand’ heet, dan mag je in dit overzicht niet ontbreken. Geopend in juni 2015 op een klein eilandje in een idyllische baai aan de Grevelingen. ‘Gasten ervaren er het gevoel alsof ze in St. Tropez, Miami of Ibiza zijn, aldus eigenaar Michel Schreuders.

In datzelfde jaar al winnaar van de publieksprijs bij de verkiezing van de mooiste bar van Nederland. Het menu van het restaurant is geënt op de internationale fusion keuken. Alle dagen van het jaar geopend.
www.werelds.nl

De Waddenlodge – Texel

Vrijstaande vakantiewoning in de Prins Hendrikpolder op Texel. ‘Vooral bijzonder vanwege het 11 meter brede raam in de woonkamer en het feit dat het huis 2 meter boven het maaiveld staat’, aldus eigenaar Dick Bos. ‘Daarom wordt je oog voortdurend naar buiten getrokken, naar een panoramisch en onbelemmerd uitzicht van voorbijrazende luchten en vogels. Iedere minuut is het plaatje anders.’

Het huis kenmerkt zich door een 6 meter hoge nok van de woonkamer, ontworpen door architectenbureau Concrete. Compleet en comfortabel ingericht met design meubelen, tv’s, complete keuken, kunst en verrekijkers. Via deze link kom je terecht bij een speciaal arrangement voor volgers van ChefsFriends.
www.waddenlodge.nl

Strandlodge – Callantsoog

Onderdeel van Duynpark het Zwanenwater, waar alles in het teken staat van beleving en puur genieten. Een verblijf in één van de sfeervolle tenthuizen is een originele belevenis. De Strandlodge is de grootste accommodatie op het park (8 personen). Op het park zijn ook tipitenten beschikbaar.

Na een mooie maar intensieve dag aan het strand kun je afsluiten met een diner in het vernieuwde Strandrestaurant WOEST.
www.duynparkcallantsoog.nl

Strandpaviljoen de Marlijn – Schiermonnikoog

Adlerfotografie.nl

De meest noordelijke horecalocatie van ons land, alleen dat is al een reden voor een bezoek. Het tweede argument is de bestemming: Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland.

Een permanent paviljoen en daarom – zo goed als – het hele jaar open. Voor een kop koffie, broodjes en/of een uitgebreide lunch, en van half april tot november ook diner. De keuken is fusion, ‘bij ons een versmelting van de westerse en oosterse keuken.
www.demarlijn.com

Strandhuisjes Molecaten – Cadzand

Cadzand ontwikkelt zich tot heuse badplaats, als het dat al niet was. Komt vast omdat Sergio Herman er zich mee bemoeit… De Strandhuisjes van Molecaten hebben – naar eigen zeggen – een fenomenaal uitzicht op het strand, de zee en de fantastische luchten en zijn geschikt voor (maximaal) zes personen.

Aan de andere kant van duinen ligt Molecaten Park Hoogduin. Als huurder van een strandhuisje mag je van de faciliteiten gebruikmaken.
www.molecaten.nl/hoogduin

STRAND90 – Domburg

Naar eigen zeggen de ‘meest trendy hotspot van Zeeland’, met uitzicht op het mooiste stukje strand van Walcheren. En tijdens je diner vanuit je stoel genieten van de zonsondergang… Meer heb je niet nodig, toch?

In de winter bij de brandende openhaard genieten van een kop warme chocolademelk of een glas rode wijn in de loungebank. Op een mooie lente- of zomerdag met een glas rosé of een gin-tonic op het terras.
www.strand90.nl

Aan Zee Slapen – Wijk aan Zee


De zon komt roerloos op en strooit de eerste zonnestralen over het nog rustige strand. Het gestage ruisen van de zee maakt opstaan zowaar prettig. Er valt een lichte deken van rust over je heen. Je ademt diep in en ruikt een zilte zeelucht.

Welkom bij Aan Zee Slapen. Geniet vanaf je veranda van de golven of, voor de durfals, neem in een ochtendduik. Plof neer in de zon en neem als het moois dat het strand te bieden heeft, in je op. In totaal 27 huisjes die allemaal uitzicht hebben over zee. Geschikt voor vier tot zes personen.
www.aanzeeslapen.nl

Vorig artikel

Laurent Smallegange heropent verbouwd restaurant Spetters

Volgend artikel

‘De kracht van goede koffie wordt onderschat’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.