Favoriete werkplek

Marco Derksen zoekt het hogerop bij Roofgarden in Arnhem

In onze rubriek ‘De favoriete werkplek van’ neemt internetondernemer Marco Derksen ons mee naar Roofgarden in Arnhem. De oprichter van onder andere Marketingfacts.nl en ArnhemDirect.nl vertelt waarom deze dakterras pop-up in Arnhem zo’n fijne werkplek is.

Bovenop Parkeergarage Rozet in de Langstraat in hartje Arnhem op steenworp afstand van de ingepakte Eusebiuskerk is Roofgarden gevestigd. Een tijdelijke horecaspot met een hoog gehalte aan creativiteit, eenvoud en hipheid. Voor de hipsters van Arnhem is dit the place to be deze zomer. Niet in de laatste plaats vanwege het geweldige uitzicht over de Gelderse hoofdstad.

Upstream
Marco Derksen, eigenaar van Upstream en oprichter van Marketingfacts.nl, komt er graag. Om zakelijke relaties te ontmoeten maar ook om in ontspannen sfeer een biertje te drinken met vrienden of bekenden. Klein nadeel is dat het om een tijdelijke horecaspot gaat. Ergens begin augustus ruimt initiatiefnemer Mark Kuijpers de houten pallets, groentebakken en strobalen weer op.

Tijdens onze rondleiding door Marco over dek 6 en dek 7 van de parkeergarage stuitte we zelfs op een heuse bruiloft, de eerste op het dak van de parkeergarage. Het bier wordt er geschonken in plastic bekers en je kunt er alleen betalen met pinpas.

Arnhem
Op verzoek van ChefsFriends.nl deelt Marco enkele andere favoriete horecagelegenheden. Het zal je niet verbazen dat Arnhem voor de oprichter van ArnhemDirect.nl de voorkeur heeft.

Ontbijt: Babo in Arnhem. Toen ik vroeger mijn dochter naar theaterschool bracht in de stad, ging ik daarna ontbijten bij Babo. Kopje koffie, krantje en een ontbijtje Babo. Top!
Lunch: Florian in Arnhem. Heerlijke plek, zowel binnen als buiten op het terras om te lunchen in het centrum van Arnhem.
Diner: Velvet en De Steenen Tafel. Arnhem kent (te) weinig echt goede resteaurants maar Velvet en De Steenen Tafel zijn mijn absolute favorieten.
Borrel: Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Sinds de nieuwe beheerders de witte villa in park Sonsbeek hebben overgenomen is het een heerlijke plek geworden om aan het eind van de dag af te spreken en een borrel te doen. Overigens ook voor lunch of diner, maar mijn voorkeur gaat naar een ijskoud witbiertje op het terras in de avondzon van Stadsvilla Sonsbeek.
Slapen: Hotel Modez. In Arnhem kan ik het Mode Hotel Modez aanbevelen, gelegen in het populaire modekwartier op loopafstand van cafes en eetgelegenheden als TAPE, Caspar en Sugar Hill.

 

Vorig artikel

Horeca is Topsport!

Volgend artikel

Julius Jaspers over Happyhappyjoyjoy in Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.