Favoriete werkplek

Theor Verplancke spreekt af bij Lot & De Walvis in Leiden

Horeca en het Nieuwe Werken gaan perfect samen. Voor De favoriete werkplek van bezoeken we met de camera in de hand met een food- en travelliefhebber zijn of haar geliefde locatie. In deze aflevering gaan we met Theor Verplancke van Umami Management naar Lot & De Walvis in Leiden. De culinaire spindoctor vertelt bovendien waar hij graag komt voor ontbijt, lunch, diner, borrel en overnachting.

Als ‘culinair spindoctor’ stelt Theor Verplancke zijn netwerk, creativiteit en gevoel voor originaliteit beschikbaar aan culinaire merken, chefs en ‘gastronauten’. Hij heeft een uitstekende neus voor de culinaire trends én een grote diversiteit aan persoonlijke contacten met chefs, journalisten, merken, food influentials en bloggers.

Boekingsbureau
Theor is eigenaar van Umami Management en actief als manager van de chefs Niven Kunz en Julius Jaspers. Met kersvers zakenpartner Laura van Voorst werkt hij hard aan de verdere uitbreiding van hun pr-activiteiten. Ook lanceren ze binnenkort een boekingsbureau voor een selectie culinaire talenten.

Platenmaatschappij
In een vorig leven was Theor eigenaar van zijn platenmaatschappij United Recordings en werkte hij onder andere samen met Armin van Buuren. ‘Hij stond al op plaats 9 in de lijst van beste dj’s van de wereld toen hij bij mij wegging en zijn eigen maatschappij begon.’

Pr voor chefs
Beide werkzaamheden hebben veel raakvlakken, zo meent Theor. ‘Je werkt met talenten en doet er alles aan hen zo goed en duidelijk mogelijk in de markt te zetten. Door de pr wordt de propositie duidelijker en dat verhoogt de marktwaarde van de desbetreffende chef. Het is geen rocket science’, zo sluit hij met een knipoog af.

Horeca Groep Leiden
Lot & De Walvis is de nieuwste hotspot van Leiden en gelegen aan de Haven, op de (fiets)route Leiden-Leiderdorp. De gelegenheid is onderdeel van de Horeca Groep Leiden van Richard en Wouter van Leeuwen, die in de stad ook City Hall en Stadscafé van der Werff bezitten. Rob van Wijnen is mede-eigenaar.

Wereldse keuken
Lot is een dame die de wereld heeft rondgereisd met haar busje ‘De Walvis’. De keuken is geïnspireerd op dat wat ze onderweg allemaal is tegengekomen. In één omlijnd concept is de gelegenheid niet ondergebracht. De eigenaren willen dat gasten zelf een gevoel krijgen bij wat ze zien er ervaren tijdens of na een bezoek.

Ook Theor deelt op verzoek van ChefsFriends enkele andere favoriete horecagelegenheden met ChefsFriends.

Ontbijt: ‘Dat doe ik behalve op vakantie eerlijk gezegd (bijna) nooit buiten de deur. De afspraak is dat we altijd met het gezin ontbijten, een mooi begin van de dag.
Lunch: restaurant Niven in Rijswijk – ‘Ik heb er honderd keer gegeten, maar het verveelt nooit. Heerlijk om de ogenschijnlijk stoïcijnse Niven zo lekker te zien pielen op een bord.’
Diner: Wolf Atelier in Amsterdam – ‘Een nieuw restaurant in de hoofdstad van mijn freund Michael Wolf, waar ik echt heel veel van verwacht.’
Borrel: Barrera in Leiden – ‘De stamkroeg waar we met onze beste vrienden en de kinderen bijna altijd wekelijks onze ‘the weekend has landed’-borrel hebben.
Slapen: Bij Jef in Den Hoorn op Texel.

Vorig artikel

ss Rotterdam in ban van WK Beachvolleybal

Volgend artikel

Fotoverslag Food Truck Festival TREK Nijmegen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.