Nieuws

Jubileum Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie in Lloyd Hotel

In het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade Amsterdam vindt van 6 tot en met 8 oktober de jubileumeditie plaats van Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie. Drie internationale chefs serveren deze avonden een volledig plantaardig menu: Kristian Baumann, Andreas Rieger en Daniel Burns.

Iedere avond tijdens Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie is uniek en bovendien een boeiende ervaring die gastronomie van hoge kwaliteit koppelt aan conceptueel ontwerp en die gasten ‘op een andere manier’ laat genieten.

Jef Schuur en Edwin Vinke
De uitgenodigde chefs serveren een volledig plantaardig menu. Viel er eer in het verleden te beurt aan onder andere Jef Schuur, Luc Kusters en Edwin Vinke, voor de jubileumeditie is gekozen voor louter internationale chefs.

Kunstenaars
Het gaat om Kristian Bauman van 108 in Kopenhagen (vrijdag), Andreas Rieger van Einsunternull in Berlijn (zaterdag) en Daniel Burns van Luksus in New York (zondag). Liefst 27 kunstenaars ontwerpen speciaal voor deze gelegenheid bestek en servies.

Bier, cider en wijn
Sommelier, kunsthistoricus en antropoloog Théo Cauchois presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar ambachtslieden in Nederland, België en Duitsland, die natuurlijke, veganistische, biodynamische en biologische bieren, ciders en wijnen produceren.

Tasting menu
Op 6, 7 en 8 oktober wordt in het Lloyd Hotel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam een tasting menu van zes gangen geserveerd, inclusief wijn- of sappenarrangement, voor 150 euro per persoon. Wil je erbij zijn, reserveer dan een plek aan tafel via info@steinbeisser.org.

Vorig artikel

Zomerdeal van vijf gangen bij restaurant De Fuik in Aalst

Volgend artikel

Kliekjesmenu en kreeft bij restaurant L’Atelier in Gulpen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.