Nieuws

Jef Schuur en Luc Kusters koken biologisch en plantaardig diner

De elfde editie van Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie in het Lloyd Hotel in Amsterdam wordt van 7 tot en met 9 oktober culinair ingevuld door Jef Schuur van Bij Jef in Den Hoorn op Texel en Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam. Zij verzorgen een zesgangendiner met biologische en plantaardige gerechten.

Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het voormalige kantoor van de directie van de Koninklijke Hollandsche Lloyd in het Amsterdamse Lloyd Hotel een zesgangendiner bereid door Jef Schuur en Luc Kusters.

Bij Jef Texel
Jef is eigenaar en chef-kok van restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel en in het bezit van één Michelinster.

Bolenius Amsterdam
Luc exploiteert met Xavier Giesen restaurant Bolenius op de Zuidas in Amsterdam. Hij is voorvechter van Dutch Cuisine.

Beide chefs verzorgen een diner van zes gangen dat volledig plantaardig is en waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn van Nederlandse, Belgische en Duitse biologische of biodynamische landbouw.

Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie
Bovendien worden de gerechten geserveerd op speciaal voor Steinbeisser’s Experimentele Gastronomie ontworpen bestek en handgeblazen glas en bestek.

Vijftien kunstenaars buigen zich over het ontwerp en daarbij laten zij zich inspireren door de natuur.

Wijnen
Het bijpassende wijnarrangement wordt verzorgd door Nadine Mögling, SVH Meestergastvrouw en mede-eigenaar van Bij Jef, en Xavier Giesen.

Nieuwe concepten
Steinbeisser daagt met deze vorm van gastronomie niet alleen gasten uit om ‘met nieuwe monden te proeven’, maar ook de chef-koks en de kunstenaars om buiten hun eigen specialisme en gilde nieuwe concepten te creëren.

Wil je erbij zijn, dat kan! Voor 125 euro heb je een plek aan tafel. Voor reserveringen en informatie kun je een mail sturen naar info@steinbeisser.org.

Vorig artikel

Korting bij Duin & Kruidberg vanwege jubileum directeur

Volgend artikel

Jubileummenu Het Koetshuis Bennekom om 30-jarig bestaan te vieren

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.