Productnieuws

Waarom Jonnie Boer fan is van de Urban Cultivator

Productnieuws – In de Urban Cultivator worden biologische microgroenten en kruiden verticaal gekweekt. Driesterrenchef Jonnie Boer is fan van deze revolutionaire alles-in-één moestuin, die past in het standaard vaatwasserprofiel én beschikbaar is als zelfstandige unit. Met een frisse uitstraling en een optimale smaak en versheid een toevoeging aan iedere keuken.

Iedereen in De Librije werkt intussen met de microgroenten die in de Urban Cultivator groeien en het enthousiasme is groot. In het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant staat verfijning tenslotte voorop en de portionering van de gerechten is daarbij essentieel.

Altijd verse groenten en kruiden

Omdat microgroenten kleiner zijn en vol van smaak, kunnen ze beter worden verwerkt. Volgens de chef is het een groot voordeel dat je zelf de grootte van de plantjes kunt bepalen en dat je minder afhankelijk bent van een grote (buiten)locatie.

Je hebt altijd groenten en kruiden bij de hand, ongeacht het weer en het seizoen. De Urban Cultivator zorgt er automatisch voor dat de plantjes water krijgen, waardoor het groeiproces continu wordt gestimuleerd. Het creëert het ideale klimaat, hetgeen de plantjes ten goede komt.

‘Puur natuur en dat proef je’

‘De smaken blijven ons verblijden’, constateert Jonnie. ‘De kwaliteit is ontzettend goed en we weten zelf wat met de groenten gebeurt. Puur natuur, dat is wat je direct proeft.’

Het kweken in de keuken inspireert om te experimenteren. Zo ontdekte de chef dat het kweken op aarde in plaats van op watten de smaak en de sterkte van de groenten flink verbetert. Dit verschil blijkt heel duidelijk te zien en ook te proeven.

Eenvoudige installatie

Jonnie geeft aan dat de Urban Cultivator ook een absolute meerwaarde geeft aan de uitstraling van zijn keuken. Het installeren was heel eenvoudig. ‘In no time was het systeem aangesloten en konden we van start gaan. We ervaren alles als erg fijn. Van gebruik tot onderhoud, alles is gemakkelijk.’

Urban Cultivator Residential

Kweken in plaats van koken

Hij noemt deze manier van kweken een aanrader voor iedere hobbykok of chef-kok, die zowel visueel als qua smaak meer verfijning wil aanbrengen in zijn of haar keuken. ‘Door te kweken in plaats van te kopen, kun je het aantal microgroenten en kruiden zelf bepalen. Zo wordt niets weggegooid en worden kosten bespaard.’

Wereldwijd in gebruik

Urban Cultivator, van oorsprong een Canadees concept, is in handen van de Nederlander Ewout Goldberg. Het is wereldwijd in gebruik bij hotels zoals de Four Seasons en het Sheraton, bij bedrijven zoals Google en Microsoft, en zelfs bij de voetbalclubs Arsenal en Liverpool.

Commercial en Residential

In Nederland zijn twee producten op de markt: de Urban Cultivator Commercial, een speciale uitvoering voor bedrijven, horeca en winkels, en de Urban Cultivator Residential, een kleinere versie voor thuis in de keuken. Kijk voor meer informatie op de website van Urban Cultivator.

Vorig artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over suddervlees

Volgend artikel

Een goede gids om de juiste keukenapparatuur te kopen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.