Nieuws

Uitgebreide palinglunch bij De Lindenhof in Giethoorn

Martin Kruithof wordt benoemd tot Paling Patron. Ter ere van de benoeming is er op 26 maart een uitgebreide, aantrekkelijke palinglunch in zijn restaurant De Lindenhof in Giethoorn. En jij kunt daarbij aanwezig zijn.

Het gaat gelukkig beter met de paling, liet Alex Koelewijn van Dupan twee jaar geleden al weten. Jarenlang nam de populatie van de trekvis af, maar door innovaties en bewustwording gaat het de laatste jaren beter met de paling.

Martin Kruithof wordt de nieuwe palingambassadeur van Nederland. Hij neemt het stokje over van Michel van der Kroft.

Snoekbaars met paling
Op donderdag 26 maart is er ter ere van deze benoeming een speciale palinglunch bij het tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Martin verzorgd een 5 gangenlunch, waarbij paling de hoofdrol speelt. ‘Gerookt, gebakken, gestoofd, allerlei bereidingen’, belooft Martin ons. Zo komt onder andere ook Martins klassieker van snoekbaars met paling op het bord. Alleen in dessert is palingvrij.

Het gaat om een uitgebreide lunch van 5 gangen, inclusief 7(!) amuses, een aperitief en koffie en friandises. Voor de spectaculaire all-in prijs van 95 euro. Naast eten en drinken is er ook veel informatie over paling en worden glasaaltjes uitgezet in de Giethoornse wateren bij De Lindenhof.

Wie belangstelling heeft, kan reserveren via de onderstaande button. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Restaurant De Lindenhof is gevestigd aan de Beulakerweg 7 in Giethoorn. Bij het restaurant is een ruime parkeerplaats. Vanuit Utrecht ben je via de A6 door de Flevopolder binnen anderhalf uur in Giethoorn. Restaurant De Lindenhof beschikt over twee Michelinsterren.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Cook like a Chef: menu’s van sterrenchefs voor thuis

Volgend artikel

Voorjaars Deal bij De Nieuwe Polderkeuken in Groene Hart

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.