Nieuws

Uitbreiding directie De Kromme Watergang in Hoofdplaat

Mooi nieuws uit Hoofdplaat. Het 30-jarig toprestaurant De Kromme Watergang – goed voor twee Michelinsterren – krijgt een driekoppige directie.

Edwin en Blanche Vinke voegen hun zoon Tom toe als compagnon van het Zeeuwse restaurant. Tom is de afgelopen 5 jaar intensief door Edwin opgeleid als chef-kok en ondernemer.

Daarvoor deed Tom ervaring op bij diverse toprestaurants in binnen- en buitenland waaronder Parkheuvel in Rotterdam, De Groene Lantaarn in Staphorst, The House in Cliff House Hotel in Ierland en El Cellar de Can Roca in Spanje.

Zeeuwse culinaire-dna
Edwin en Blanche denken nog niet aan stoppen, maar wel aan de toekomst. ‘Iets wat je samen in 30 jaar opbouwt en je levenswerk is, wil je graag gecontinueerd zien. Wat is er dan mooier wanneer je eigen zoon hetzelfde Zeeuwse culinaire-dna heeft en de ambitie uitspreekt om het restaurant van zijn ouders over te willen nemen’, laten Edwin en Blanche weten.

De komende jaren staan Tom (27) en Edwin (55) schouder aan schouder in de keuken. Tom zal de keukenbrigade gaan leiden en blijft met Edwin de gerechten ontwikkelen.

Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat beschikt over 2 Michelinsterren, 18 punten in de gids van Gault&Millau en staat op plaats 20 in de Lekker-500. Het restaurant staat verder bekend om de streekgerechten, moderne keuken en eigen tuin.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

René Koelman over geiten- en schapenkazen van eigen bodem

Volgend artikel

Jubileummenu met gesigneerd palingboek bij De Lindenhof in Giethoorn

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.