Nieuws

Adrian Zarzo start Valenzia by Zarzo in Eindhoven

Een tweede zaak voor sterkok Adrian Zarzo Habraken. In Eindhoven pal tegenover zijn sterrestaurant Zarzo begint Adrian het restaurant Valenzia by Zarzo.

Valenzia by Zarzo wordt een soort van tapasrestaurant, maar dan in iets uitgebreider vorm en met Spaanse en Aziatische invloeden. Het restaurant komt aan het begin van het Stratumseind, pal tegenover Zarzo, dat aan de Bleekweg is gevestigd.

‘Mijn familie komt uit Valencia, vandaar deze keuze. Op de kaart komen klassiekers van mijn vader en van mijn oom. Valenzia by Zarzo wordt een soort van gastrotapas, zoals je veel ziet in Valencia en Barcelona. Goede gerechten in een ontspannen, gezellige ambiance’, laat Adrian ons weten.

Rood
Momenteel wordt er flink verbouwd in het pand waar het restaurant in komt. Zo zal er veel worden gewerkt met de kleur rood en krijgt de zaak een terras voor de deur. Ergens eerste week van juni hoopt Adrian de zaak te openen.

De kaart gaat van een heerlijke oester voor 3,75 euro tot een entrecote voor een euro of 15. Daarnaast wordt er een uitgebreide wijnkaart gevoerd.

Adrian: ‘Zo’n 60 tot 80 wijnen, plus de wijnen van Zarzo. Dan lopen we gewoon even naar de overkant om een mooi flesje uit de wijnkelder van Zarzo te halen. Het eerste glas wijn of water schenken we in, dan komt de fles op tafel en mogen gasten zelf bijschenken’.

Michelinster
Adrian Zarzo Habraken startte drie jaar geleden Restaurant Zarzo. In december 2015 kreeg hij een Michelinster. Adrian werkte in het verleden onder andere bij topzaken als Parkheuvel en De Librije.

Vorig artikel

Blog: The White Room is toegankelijke cuisine in sfeer- en stijlvolle ambiance

Volgend artikel

Franse topchef naar Chefs (R)evolution in Zwolle

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.