Nieuws

Stefan van Sprang krijgt culinaire leiding over De Kersentuin

Mooie berichten uit Amstelveen. Stefan van Sprang van tweesterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen gaat het befaamde restaurant De Kersentuin in het Bilderberg hotel in Amsterdam nieuw leven inblazen.

Het Bilderberg Garden Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam verbouwt deze zomermaanden grondig en begin september openen de deuren van De Kersentuin by Stefan van Sprang. Casual dining op niveau in Amsterdam Zuid, met een gezonde dosis flair is de visie van Stefan van Sprang. Bilderberg en Stefan van Sprang zijn samen tot een spraakmakend concept gekomen.

Met een Franse basis, innovatieve technieken en treffende combinaties kookte Stefan van Sprang reeds twee sterren in zijn Amstelveense restaurant Aan de Poel. Maar Van Sprang heeft meer ambitie: ‘Ik wil graag meer gasten mijn signature dishes laten proeven, het genieten toegankelijker en vlot maken. De Kersentuin wordt een perfect passende setting, casual stoer met flair, hoogwaardig en vernieuwend’, aldus Van Sprang.

‘Wij speelden al langer met de gedachten om De Kersentuin nieuw leven in te blazen. De vraag is natuurlijk: Hoe pak je dit aan? Stefans visie en verdiensten sluiten naadloos aan bij wat wij voor ogen hebben’, vertelt Dries van der Vossen, CEO Bilderberg groep. ‘Een significante culinaire bijdrage leveren aan Amsterdam Zuid, waar hotelgasten, foodlovers en buren elkaar weten te treffen. Wij kijken uit naar een bevlogen samenwerking’.

Zo, die zit. Dat belooft wat daar in Amsterdam Zuid. Van Sprang zal flink gas geven en zal De Kersentuin weer op de kaart proberen te zetten. Hotelmanager Ed Jongen ziet het helemaal zitten. ‘Het roer gaat om. Met een kwalitatief hoogwaardige en vooral inspirerende keuken willen wij een toegankelijk restaurant bieden’, zegt Ed Jongen, General Manager van Bilderberg Garden hotel en Jan Luyken Hotel.

Chef kok Wessel Ruijmgaart, al acht jaar Stefans rechterhand bij ‘Aan de Poel’, neemt de dagelijkse leiding over de keuken. Samen met zijn team creëert hij de signature dishes. Het gastheerschap is in handen van Wouter Rink (voormalig The Oyster Club) en zijn team.

Het restaurant krijgt een frisse look met ronde booths, hoge en lage tafels en een prominente chefs table met direct zicht op de keuken. De natuurlijke/ruwe materialen zoals leren banken, massief houten tafels en op waterlicht geïnspireerde kleuren geven het interieur de gedurfde uitstraling die Bilderberg voor ogen heeft met De Kersentuin. Vanaf begin september 2015 is het restaurant geopend voor lunch, diner, events en speciale gelegenheden. ChefsFriends.nl wenst Stefan en zijn team veel succes.

Vorig artikel

Week lang culinaire documentaires bij publieke omroep

Volgend artikel

SVH Meestergastheren over waarde SVH Meestertitels voor gast

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.