Home / Persoonlijk / Raoul Meuwese: ‘Ik ga graag naar Karinthië in Oostenrijk’

Raoul Meuwese: ‘Ik ga graag naar Karinthië in Oostenrijk’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Raoul Meuwse, Executuve Chef van Restaurant Bridges in het hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Na een drukke keukendienst kunnen wij als keukenteam enorm genieten van een heerlijk bord Chinees in de nacht. Wij bestellen dan vaak bij Taste of Culture in Amsterdam.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘In mijn koelkast zal je altijd Kewpie mayonnaise vinden. Maar ook een goede fles Riesling.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Ik fiets drie keer per week, en houd van wielrennen en gravel-fietsen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place?
‘In de keuken luisteren wij vaak naar verschillende soorten muziek, bijvoorbeeld techno en après-ski. Maar ook Nederlandstalige muziek.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Langoustine mag nooit op onze kaart missen. Dit is een ideaal product met een heerlijke smaak. Het is een geweldig en divers product om als chef mee te werken.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Ik ga graag naar Karinthië in Oostenrijk. Behalve het fijne klimaat is daar ook altijd veel te doen en ligt het in de buurt van Slovenië en Italië. In de winter ga ik graag snowboarden in Tirol of Vorarlberg.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Mijn absoluut favoriete restaurant is Putaine in Rotterdam. Het is een uniek concept en op de menukaart staan vaak verrassende gerechten.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Er staan vele nieuwe dingen op de planning. Het jaar 2023 zal een spannend jaar worden voor het team van restaurant Bridges maar ik kijk er enorm naar uit.’

Bekijk hier alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.