Persoonlijk

Raoul Meuwese: ‘Ik ga graag naar Karinthië in Oostenrijk’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Raoul Meuwse, Executuve Chef van Restaurant Bridges in het hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Na een drukke keukendienst kunnen wij als keukenteam enorm genieten van een heerlijk bord Chinees in de nacht. Wij bestellen dan vaak bij Taste of Culture in Amsterdam.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘In mijn koelkast zal je altijd Kewpie mayonnaise vinden. Maar ook een goede fles Riesling.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Ik fiets drie keer per week, en houd van wielrennen en gravel-fietsen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place?
‘In de keuken luisteren wij vaak naar verschillende soorten muziek, bijvoorbeeld techno en après-ski. Maar ook Nederlandstalige muziek.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Langoustine mag nooit op onze kaart missen. Dit is een ideaal product met een heerlijke smaak. Het is een geweldig en divers product om als chef mee te werken.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Ik ga graag naar Karinthië in Oostenrijk. Behalve het fijne klimaat is daar ook altijd veel te doen en ligt het in de buurt van Slovenië en Italië. In de winter ga ik graag snowboarden in Tirol of Vorarlberg.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Mijn absoluut favoriete restaurant is Putaine in Rotterdam. Het is een uniek concept en op de menukaart staan vaak verrassende gerechten.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Er staan vele nieuwe dingen op de planning. Het jaar 2023 zal een spannend jaar worden voor het team van restaurant Bridges maar ik kijk er enorm naar uit.’

Bekijk hier alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eric van Bochove: 'Eten bij mijn maat van strandpaviljoen Dok 14'

Volgend artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over kalfsvlees (+ recept)

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.