Nieuws

Posthoorn in Monnickendam serveert gin en tonic-menu

Chef-kok Jeroen Bavelaar en sommelier Edwin van Egmond van Posthoorn in Monnickendam hebben een digitaal gin-tonic receptenboek ontwikkeld. Bovendien serveren ze in het sterrestaurant een viergangenmenu, waarbij de gerechten worden begeleid door het populaire drankje. Boek en menu zijn te bestellen via de site van Groupon, partner bij de totstandkoming.

Het ‘Shaken & Koken met Gin Receptenboek’ bevat twee gin-tonic cocktailrecepten en een hoofdgerecht (gin-tuna salade) en dessert (zacht fruit en gin-tonic) waarin gin en tonic zijn verwerkt.

Gin-tonic
‘Koken met bijzondere ingrediënten, zoals gin, is een trend die zich steeds verder ontwikkeld’, aldus chef-kok Jeroen Bavelaar en patron Marc Boeljon van sterrestaurant Posthoorn in Monnickendam, dat dit jaar het 10-jarig bestaan viert.

Kookboek
‘Wij willen blijven innoveren en experimenteren om consumenten te verrassen met onze gerechten. In dit kookboek geven wij onze recepten prijs om mensen te inspireren thuis als sterrenchef of cocktailshaker aan de gang te gaan.’

Het digitale receptenboek is gerealiseerd in samenwerking met Groupon, dat het tot en met woensdag 9 september gratis aanbiedt via de website.

Viergangendiner
Via diezelfde site wordt ook een gin-tonic viergangendiner aangeboden bij Posthoorn. Wie het liever overlaat aan de chef-kok en zijn sommelier, kan kiezen uit een avond uit voor twee, drie of vier personen.

Dat is inclusief ontvangst met een gin-tonic cocktail en een amuse. Het diner is alleen beschikbaar in de maand september en is via Groupon te reserveren vanaf 89 euro per persoon.

Vorig artikel

Ervaar Vincent van Gogh in Conservatorium Hotel Amsterdam

Volgend artikel

Stem op mooiste bar: Nhow, Werelds aan het Strand of MaMa Kelly

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.