Nieuws

Niven Kunz komt met speciaal MichelinKids-lunch

Als reactie op het initiatief ‘Kindvrije Horeca’ houden Francesca Kookt en Smulpaapje in samenwerking met sterrenchef Niven Kunz een ‘MichelinKids-lunch’. Deze lunch vindt plaats op woensdagmiddag 25 november in Restaurant Niven. Kleine en grote gasten zijn van harte welkom om -tegen gereduceerd tarief- in stijl te komen lunchen.

Er is veel te doen rondom het initiatief ‘Kindvrije Horeca’. Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven is de strekking. Foodbloggers Francesca van Berk (Francesca Kookt) en Susan Aretz (Smulpaapje) denken hier heel anders over.

‘Ze kunnen heerlijk mee eten, rustig aan tafel blijven zitten en zijn dus ook op gastronomisch niveau van harte welkom’. Op hun oproep “Welk sterrenrestaurant verwelkomt onze kinderen en helpt bewijzen dat het ook anders kan?” is veel gehoor gegeven. Met als resultaat deze unieke MichelinKids-lunch bij Niven Kunz.

Gasten van de toekomst
Van Berk en Aretz zijn enorm enthousiast over deze lunch en heel gelukkig met de medewerking van Niven: ‘We hopen te kunnen bewijzen dat het niet altijd een drama is als kinderen ergens komen eten. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en staan open voor nieuwe ervaringen. De keuken van Niven leent zich hier uitstekend voor, aangezien hij van nature heel puur en kleurrijk kookt.’

Gevraagd naar waarom Niven zijn deuren -speciaal voor deze lunch- voor deze kleine gasten opent, antwoord hij: ‘Verras en verwen jonge kinderen juist nu met lekker en gezond eten, daar heeft later iedereen alleen maar profijt van. Bovendien zijn deze kinderen ook nog eens onze gasten van de toekomst.’

MichelinKids-lunch
De MichelinKids-lunch vindt plaats op woensdag 25 november in Restaurant Niven, Delftweg 58, Rijswijk. Gasten zijn welkom vanaf 13.00 uur, zodat er genoeg tijd is om vanuit school naar Rijswijk te komen. De lunch start vanaf het moment dat men arriveert zodat de kinderen niet te lang hoeven te wachten. Rond 15.30 uur is de lunch afgelopen.

Er zal een 3-gangenmenu geserveerd worden. De kosten per kind bedragen 19,50 euro (3-gangen lunch, amuses en verse sappen). Ouders betalen 25 euro voor dezelfde lunch (exclusief drankjes). Reserveren kan via Restaurant Niven: info@restaurantniven.nl onder vermelding van MichelinKids-lunch.

Vorig artikel

Video-impressie Gault&Millau 2016 en Fine Food Professional

Volgend artikel

Lunch De Leuf in Glazen Restaurant 3FM Serious Request

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.