Blog

Met Chaîne des Rôtisseurs eten bij De Bloemenbeek in De Lutte

Chaîne des Rôtisseurs houdt op zondag 5 juli een Déjeuner Dînatoire Jardin bij De Bloemenbeek in De Lutte. Jij kunt aanwezig zijn bij dit vervroegd diner en genieten van het onderstaande menu.

Het menu van De Bloemenbeek, dat in de Michelingids met een ster staat genoteerd, ziet er alsvolgt uit:

Bubbels & Bites
*
Yellow-fin tonijn
met wasabi en soja kaviaar
***
Tartaar en marbree van Dinkeldalrund
met oude kaas van Paulien’s kaasboerderij ‘De Kruimel’
***
Gevulde koolrabi
met kruiden uit eigen tuin van ons Landgoed 
***
Halve kreeft
met risotto, groene asperges en limoen botersaus
***
Boerderij eend
met sjalotten en eigen jus
***
Rood fruit
met sorbet van vlierbloesem opgelakt
*
Espresso’s & friandises

De gerechten zullen worden begeleid door de volgende wijnen:

Wijnlandgoed De Hakenberg, Selection Bloemenbeek, Nederland, 2018
*
Zonneweelde ‘Private Selection’, Chardonnay, Slanghoek, Zuid-Afrika, 2018
*
La Bastide Saint Dominique, Rhône, Frankrijk, 2018

Voorafgaand aan het vervroegd diner is er een ledenvergadering van Chaîne des Rôtisseurs. Het Déjeuner Dînantoire Jardin begint om 15.00 uur en duurt tot 18.30 uur. De bijeenkomst is voor leden, maar Chaîne biedt de mogelijkheid om als kennismaking aan te schuiven bij dit evenement. Het diner vindt plaats in de overdekte tuin en voldoet aan de gestelde corona-eisen. De kosten om aan te schuiven bij dit bijzondere diner en gezelschap bedraagt 125 euro per persoon.

Wie belangstelling heeft in Chaîne kan aanschuiven. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@chaine.nl.

Accommodaties
Speciaal voor alle leden en gasten die aan dit programma deelnemen bieden zowel De Bloemenbeek als Landgoed Hotel Carelshaven in Delden voor zondag op maandag een overnachting tegen een zeer aantrekkelijke kamerprijs aan van 125 euro  voor een één- of tweepersoons standaard kamer, inclusief ontbijt. (Exclusief de wettelijke verblijfsbelasting en eventuele suitetoeslagen.) Iedereen dient kamers zelf bij het betreffende hotel te reserveren.

Gasten die hier gebruik van willen maken kunnen hun verblijf in Twente verder uitbreiden door op de maandag een driegangenlunch ’Surprise’ te gebruiken in restaurant Carelshaven in Delden, bereid onder leiding van chef-kok Daniel Nijkamp. Voor deze lunch bedraagt de Chaîneprijs 35 euro per persoon.

Voor het Déjeuner Dînatoire Jardin geldt als kledingadvies: Tenue de Ville. Heren kunnen een kostuum of een colbert met pantalon dragen en een stropdas is niet verplicht.

Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over deze leuke eetvereniging kun je terecht op www.chainedesrotisseurs.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Tien jaar boomhut Kaban Kapellerput: genieten op grote hoogte

Volgend artikel

Jongeren eten met korting bij restaurants JRE-Nederland

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.