Nieuws

Lars Aukema en Lisa Stam starten restaurant Affect in Zwolle

Zwolle heeft er met Affect een fine dining restaurant bij. Het restaurant wordt gerund door chef Lars Aukema en restaurateur Lisa Stam. Beiden zijn werkzaam geweest bij De Librije*** in de Overijsselse hoofdstad.

Gevestigd in een historisch pand aan de Thorbeckegracht, belooft Affect haar gasten een verrassende culinaire ervaring in een relaxte, knusse setting. Het duo brengt een eigentijdse twist aan herkenbare gerechten en biedt een uitgebreide wijnkaart met meer dan 200 referenties.

Aukema en Stam leren elkaar kennen bij De Librije in Zwolle, waar ze beiden jarenlang werkten en waar Aukema betrokken was bij het opzetten van Brass Boer op Bonaire. Na hun tijd bij De Librije stoomden ze door naar Brass Boer Thuis in Zwolle, waar Aukema de keuken leidde en Stam als manager optrad. Na een succesvolle herinrichting en een Michelinster voor Aukema, zijn ze klaar voor een nieuw hoofdstuk met Affect.

Michelinster

Aukema kreeg begin dit jaar onverwacht een Michelinster voor Brass Boer Thuis in Zwolle. Stam benadrukt het belang van de vrijheid en het vertrouwen dat ze kregen van de familie Boer, wat de sleutel was tot hun succes. Aukema, hoewel verrast door de bekroning, erkent de invloed van zijn ervaring bij De Librije op zijn culinaire reis.

Met tien ruim opgezette tafels biedt Affect een intieme sfeer met houten tafels in organische vormen, comfortabele banken en rustige kleuren. Aukema en Stam streven naar toegankelijkheid met een fine dining ervaring. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag voor diner van 18.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag voor lunch van 12.00 tot 14.00 uur.

Stam begon als barvrouw in Zwolle en groeide snel door na haar aanstelling bij De Librije. Aukema startte als stagiair in Joure en werkte zich op van keukenleiding bij De Librije tot senior souschef. Met Affect willen ze een warmtegevoel, affectie, overbrengen naar hun gasten.

Lees ook:
Verhuisd Sukerieje opent met nieuwe eigenaren in Zwolle
Dertig jaar De Librije vastgelegd in bijzonder boek
Video: Eerste beelden Brass Boer Thuis in Zwolle

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Culinaire verjonging bij Carlton Oasis Spijkenisse met ROAM en Desert Inn Pub

Volgend artikel

Jeroen Achtien: ‘Omgeving vaak rijker dan je denkt’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.