Home / Nieuws / Lars Aukema en Lisa Stam starten restaurant Affect in Zwolle

Lars Aukema en Lisa Stam starten restaurant Affect in Zwolle

Zwolle heeft er met Affect een fine dining restaurant bij. Het restaurant wordt gerund door chef Lars Aukema en restaurateur Lisa Stam. Beiden zijn werkzaam geweest bij De Librije*** in de Overijsselse hoofdstad.

Gevestigd in een historisch pand aan de Thorbeckegracht, belooft Affect haar gasten een verrassende culinaire ervaring in een relaxte, knusse setting. Het duo brengt een eigentijdse twist aan herkenbare gerechten en biedt een uitgebreide wijnkaart met meer dan 200 referenties.

Aukema en Stam leren elkaar kennen bij De Librije in Zwolle, waar ze beiden jarenlang werkten en waar Aukema betrokken was bij het opzetten van Brass Boer op Bonaire. Na hun tijd bij De Librije stoomden ze door naar Brass Boer Thuis in Zwolle, waar Aukema de keuken leidde en Stam als manager optrad. Na een succesvolle herinrichting en een Michelinster voor Aukema, zijn ze klaar voor een nieuw hoofdstuk met Affect.

Michelinster

Aukema kreeg begin dit jaar onverwacht een Michelinster voor Brass Boer Thuis in Zwolle. Stam benadrukt het belang van de vrijheid en het vertrouwen dat ze kregen van de familie Boer, wat de sleutel was tot hun succes. Aukema, hoewel verrast door de bekroning, erkent de invloed van zijn ervaring bij De Librije op zijn culinaire reis.

Met tien ruim opgezette tafels biedt Affect een intieme sfeer met houten tafels in organische vormen, comfortabele banken en rustige kleuren. Aukema en Stam streven naar toegankelijkheid met een fine dining ervaring. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag voor diner van 18.00 tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag voor lunch van 12.00 tot 14.00 uur.

Stam begon als barvrouw in Zwolle en groeide snel door na haar aanstelling bij De Librije. Aukema startte als stagiair in Joure en werkte zich op van keukenleiding bij De Librije tot senior souschef. Met Affect willen ze een warmtegevoel, affectie, overbrengen naar hun gasten.

Lees ook:
Verhuisd Sukerieje opent met nieuwe eigenaren in Zwolle
Dertig jaar De Librije vastgelegd in bijzonder boek
Video: Eerste beelden Brass Boer Thuis in Zwolle

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.