Advertorial

Kom in contact met kookliefhebbers en deel je kruiden

Advertorial – Mis jij bij het koken een kruid dat in je recept voorkomt, maar wat je maar heel weinig nodig hebt? Word dan lid van Het Kruidenplein, vind het kruid in de buurt, maak een afspraak en haal het op.

De website Het Kruidenplein is een initiatief van Edwin van der Zeijden, die in de coronatijd een enthousiaste en actieve hobbykok is geworden.

‘Uiteraard kook ik thuis regelmatig en bij de voorbereiding kom ik er vaak achter dat ik een bepaald kruid mis. Ik schaf dit aan en erger me na verloop van tijd soms aan het feit dat ik een grote verscheidenheid heb aan kruiden, waarvan ik het merendeel maar één keer heb gebruikt. Van weggooien houd ik niet en daarom heb ik Het Kruidenplein ontwikkeld.’

Hoe het werkt

Je registreert jezelf op de website en vermeldt de kruiden die je zelf in huis hebt en aanbiedt aan anderen. Vervolgens kun je door middel van de handige zoekfunctie (ook) op zoek gaan naar de kruiden die je nodig hebt. Als er een match is, spreek je samen af hoe de uitwisseling plaatsvindt. Het is daarbij aan de aanbieder of moet worden betaald voor dat wat je nodig hebt en ophaalt.

Duurzaam initiatief

Het grote voordeel is dat je de betreffende kruiden niet hoeft te kopen en er dus ook geen producten in de kast belanden die je (wellicht) niet vaak gebruikt. En hoe leuk is het om andere enthousiaste hobbykoks op die manier te helpen.

De eerste zes maanden is het lidmaatschap gratis, daarna betaal je 1 euro per maand (er moet voor een jaar vooruit worden betaald). ‘Al met al een duurzame manier van het delen en uitwisselen van kruiden’, aldus de initiatiefnemer.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@hetkruidenplein.nl.

Vorig artikel

Binnenkort op tv: realityserie met familie Kesbeke

Volgend artikel

(Blind) wijnproeven doe je zo: zeven tips

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.