Home / Nieuws / JRE-prijzen voor Orangerie De Pol, Carelshaven en Marrees

JRE-prijzen voor Orangerie De Pol, Carelshaven en Marrees

Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem is bij restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Er zijn ook prijzen voor Carelshaven in Delden en restaurant Marrees in Weert.

JRE-Nederland is een restaurantvereniging met jonge en ambitieuze ondernemers. Jaarlijks kiezen de leden hun favorieten middels een stemming. De Nederlandse afdeling maakt onderdeel uit van een wereldwijde organisatie, met totaal ruim 350 aangesloten restaurants.

Chef van het Jaar
Dit jaar gaat de prijs van Chef van het Jaar naar Mark Captein. Mark is sinds 1 december 2018 samen met zijn partner Marjolein van der Ham mede-eigenaar van Orangerie De Pol in het buitengebied van Doetinchem. Het restaurant is gevestigd in een glazen kas en vanuit het restaurant hebben gasten zich op de bosrand, een prachtige tuin met appelbomen en een open keuken waarbij de koks in het zicht werken. Captein werkt voornamelijk met producten die op kleine schaal worden geproduceerd in de nabije omgeving. Hij combineert producten uit de Achterhoek met internationale kooktechnieken.

Gastheer van het Jaar
De prijs van Gastheer van het Jaar gaat naar Alco van Berkel van Carelshaven in Delden. Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven is onderdeel van Van Berkel Hospitality, waar ook De Zwaan Delden en Oranjerie Ruurlo onder vallen.

Restaurant van het Jaar
Restaurant van het Jaar bij JRE-Nederland is Restaurant Marrees in Weert. Het in 2018 nieuw gebouwde restaurant in Weert heeft een Michelinster en wordt gerund door Jan en Patricia Marrees.

Membre d’Honneur
Tenslotte is er een prijs voor Raymond Reeb en Kim Edwards. Vanwege hun trouwe lidmaatschap zijn ze met hun restaurant Tante Kee op het prachtige eiland Kaag uitgeroepen tot ‘Membre d’Honneur’ van JRE-Nederland.

Chefs die lid zijn van JRE-Nederland combineren hun kooktalent met oog voor lokale producten en met behoud van tradities. Het lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij JRE-Nederland draait het om delen, stimuleren en inspireren. De Nederlandse afdeling van JRE telt 39 restaurants.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.