Nieuws

JRE-prijzen voor Orangerie De Pol, Carelshaven en Marrees

Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem is bij restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Er zijn ook prijzen voor Carelshaven in Delden en restaurant Marrees in Weert.

JRE-Nederland is een restaurantvereniging met jonge en ambitieuze ondernemers. Jaarlijks kiezen de leden hun favorieten middels een stemming. De Nederlandse afdeling maakt onderdeel uit van een wereldwijde organisatie, met totaal ruim 350 aangesloten restaurants.

Chef van het Jaar
Dit jaar gaat de prijs van Chef van het Jaar naar Mark Captein. Mark is sinds 1 december 2018 samen met zijn partner Marjolein van der Ham mede-eigenaar van Orangerie De Pol in het buitengebied van Doetinchem. Het restaurant is gevestigd in een glazen kas en vanuit het restaurant hebben gasten zich op de bosrand, een prachtige tuin met appelbomen en een open keuken waarbij de koks in het zicht werken. Captein werkt voornamelijk met producten die op kleine schaal worden geproduceerd in de nabije omgeving. Hij combineert producten uit de Achterhoek met internationale kooktechnieken.

Gastheer van het Jaar
De prijs van Gastheer van het Jaar gaat naar Alco van Berkel van Carelshaven in Delden. Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven is onderdeel van Van Berkel Hospitality, waar ook De Zwaan Delden en Oranjerie Ruurlo onder vallen.

Restaurant van het Jaar
Restaurant van het Jaar bij JRE-Nederland is Restaurant Marrees in Weert. Het in 2018 nieuw gebouwde restaurant in Weert heeft een Michelinster en wordt gerund door Jan en Patricia Marrees.

Membre d’Honneur
Tenslotte is er een prijs voor Raymond Reeb en Kim Edwards. Vanwege hun trouwe lidmaatschap zijn ze met hun restaurant Tante Kee op het prachtige eiland Kaag uitgeroepen tot ‘Membre d’Honneur’ van JRE-Nederland.

Chefs die lid zijn van JRE-Nederland combineren hun kooktalent met oog voor lokale producten en met behoud van tradities. Het lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij JRE-Nederland draait het om delen, stimuleren en inspireren. De Nederlandse afdeling van JRE telt 39 restaurants.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ondernemen in coronatijd: Ingrid van Eeghem van De Karpendonkse Hoeve

Volgend artikel

Eds Wijnwijsheden: wijnwereld verandert snel

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.