Lockdown 2

Ondernemen in coronatijd: Ingrid van Eeghem van De Karpendonkse Hoeve

Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering het team van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

De horeca zit dicht. Wat doe je nu waar je voldoening uit haalt?
‘Allereerst hebben wij moeten omschakelen van een operationeel restaurant naar een veel procesmatigere denk- en handelswijze met betrekking tot de take out en het bezorgen van maaltijden. Wij hebben hierover zelfs advies ingewonnen bij een oud-collega die tegenwoordig een managementfunctie bekleed bij een grote fastfoodcollega.’ We zijn volop bezig met het bedenken en finetunen van menu’s voor de komende (feest)maand.’

Wat doe je om culinair geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘Ons team brainstormt dagelijks om nieuwe gerechten te bedenken voor na de lockdownperiode. Om geïnspireerd te blijven, kijken wij goed om ons heen. Naar de natuur, onze kookboeken, recepturen van Peter Koehn en onze ouders en onze reizen, maar ook laten wij ons inspireren door cultuur en kunst in de grootste zin van het woord.’

Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘Als er één ding is dat wij hebben geleerd door deze periode, dan is dat dat wij niet kunnen plannen. Er wordt een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van onze gasten en medewerkers. Het zorgt ook voor nieuwe denkwijzen, en dingen die je vroeger raar vond, zijn nu ineens volop bespreekbaar en uitvoerbaar. Wij denken dat deze ‘mind shift’ blijvend is.’

Benieuwd naar de takeawaymogelijkheden van De Karpendonkse Hoeve? Reserveer dan rechtstreeks via de button.

Bekijk de eerdere bijdragen in deze rubriek.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

François Geurds over komst ‘beste chef van de wereld’

Volgend artikel

JRE-prijzen voor Orangerie De Pol, Carelshaven en Marrees

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.