Nieuws

Hotel Tummers in Valkenburg wordt wijnhotel na overname door Dormio Group

Dormio Group heeft het viersterren Hotel Tummers in Valkenburg overgenomen. Het gerenommeerde familiehotel wordt getransformeerd tot een exclusief wijnhotel. In samenwerking met wijnproducenten uit het Mergelgebied wordt invulling gegeven aan het wijnconcept. Dormio Wijnhotel Valkenburg opent vóór komende zomer haar deuren.

De vernieuwing van Dormio Wijnhotel Valkenburg is inmiddels gestart. We willen de karakteristieke kwaliteiten van het familiehotel uitbouwen en exclusief vormgeven met het wijnthema’, aldus CEO Roel de Boer van Dormio Resorts & Hotels. Het wijnthema zal worden doorgevoerd in het hele hotel en in de hotelkamers, waarvan een aantal ook over wellnessfaciliteiten zal beschikken.

Wijnproducenten uit het Mergelgebied zullen een toonaangevende rol spelen in het nieuwe wijnhotel. Alle gepresenteerde wijnen zijn afkomstig van samenwerkende wijnbouwers en -producenten uit de streek. Zo zullen er straks meer dan honderd verschillende wijnen te ontdekken zijn in Dormio Wijnhotel Valkenburg.

Het huidige Hotel Tummers van de gelijknamige familie Tummers bestaat meer dan 80 jaar en is een heus begrip in Valkenburg en omstreken. Het hotel ligt prominent tegenover het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland, middenin toeristisch Valkenburg en is omgeven door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Met de aankoop van dit viersterrenhotel voegt Dormio een vierde hotel toe aan haar portfolio. Het portfolio van Dormio Group omvat momenteel: Dormio Resort Maastricht, Dormio Hotel De Prins van Oranje in Maastricht en Hotel Modez in Arnhem. Momenteel is fase 4 van Dormio Resort Maastricht in ontwikkeling: Dormio Castellum, verschillende vakantieappartementen en penthouses met een spa-wellnesscentrum. Daarnaast staat de ontwikkeling van meerdere resorts in Nederland op de planning.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Kloof tussen boer en burger volgens Nel Schellekens en boerin Suzanne Ruesink

Volgend artikel

Pop-up restaurant CRLSHVN bij De Zwaan Delden

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.