Nieuws

Het Roode Koper en Flore in finale Gouden Koksmuts

Hotel Restaurant Het Roode Koper in Ermelo en Flore in Amsterdam hebben zich tijdens Gastvrij Rotterdam geplaatst voor de finale van de prestigieuze kookwedstrijd om de HANOS Gouden Koksmuts tijdens de Horecava in Amsterdam begin 2023.

Dat is de uitkomst van de voorronde die gehouden werd bij de beurs Gastvrij Rotterdam. Naast Het Roode Koper en Flore schuiven ook Restaurant Moustique en Passy Events aan bij de finale begin volgend jaar.

Namens Het Roode Koper kwamen Nina Graver en Gerben de Lange in actie. Flore schoof Jasper Panis en Matthijs van Meerendonk naar voren. De koks moesten uit een blackbox gerechten maken, die werden gejureerd door Marco Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen en Bert van Maanen, teammanager van Culinary Team The Netherlands.

Plantaardig gerecht
Naast het gerecht met schaal- en schelpdieren moesten de deelnemers een warm gerecht bereiden welke 100% plantaardig was, inclusief een warme saus. Een plantaardig gerecht is al enkele jaren een vast onderdeel van de finale en nu ook in de voorronde.

De finale van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op maandag 9 januari op de HORECAVA in Amsterdam. De komende maand zullen er nog 2 wildcards worden vergeven onder talentvolle chefs, waardoor er in de finale 6 teams zullen strijden om de HANOS Gouden Koksmuts.  

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

In deze keukens hebben vrouwen het voor het zeggen

Volgend artikel

Succesvol zijn zoals Max!

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.