Nieuws

Geert Jan Vaartjes nieuw gezicht van hotel en restaurant in Dokkum

Met de komst van topchef Geert Jan Vaartjes en ondernemer Hylke Jan Tholen neemt Hotel de ABDIJ in Dokkum stappen richting de toekomst. Een toekomst waarin het hotel en het inpandige restaurant samen zullen gaan.

Culinair ondernemers Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen worden de nieuwe gezichten van zowel Hotel de ABDIJ als restaurant de Waard van Dokkum. Vaartjes en Tholen zijn bekend van Proeflokaal Oan Tafel en Grand Café JAN! in Wergea. Voor hen is Dokkum een aanvulling op hun bestaande bedrijven.

Hylke Jan Tholen: ‘De stad ligt precies op de grens van Unesco Werelderfgoed Waddengebied en de Noardlike Fryske Wâlden. We zien daarin veel kansen voor zowel de keuken als de positionering van het bedrijf in de vestingstad van het wad. Het sluit aan op onze droom om heel Fryslân culinair op de kaart te zetten. Fryslân heeft zoveel moois te bieden, dat willen we aan iedereen laten zien’.

Met de komst van Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen bereiden we ons voor op de toekomst waarin de twee bedrijven, het hotel en restaurant, samen zullen gaan, verklaren de eigenaren van Hotel de ABDIJ. De eigenaren blijven nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Ook het personeel van Hotel de ABDIJ en restaurant de Waard van Dokkum wordt meegenomen in de veranderingen. Vanaf 9 november zijn Vaartjes en Tholen operationeel in Dokkum.

Geert Jan Vaartjes
Geert Jan werkte eerder in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna executive chef Outrigger Mauritius Resort en het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Anderhalf jaar geleden startte hij tijdens zijn verblijf in Vietnam het succesvolle Proeflokaal Oan Tafel. 

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Momentwijnen: Nationale Burendag

Volgend artikel

25-jarig Château St. Gerlach komt met jubileumarrangement

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.