Nieuws

Gault&Millau 2023: negentien stijgers in de top

De top van de Nederlandse gastronomie groeit. Dat is de conclusie na de lancering van de 2023-editie van culinaire gids Gault&Millau op maandag 13 februari. De lijst vanaf 16 (van de 20) punten, die wordt aangevoerd door De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen, telt liefst negentien stijgers.

De opvallende stijgers in de bovenste regionen van de 2023-lijst van Gault&Millau zijn:
18,5 punten: Brut172 in Reijmerstok (was 17,5)
18 punten: 212 in Amsterdam (was 17,5)
18 punten: De Lindehof in Nuenen (was 17,5)
17,5 punten: Aan de Poel in Amstelveen (was 16,5)
17,5 punten: De Bokkedoorns in Overveen (was 17)
17,5 punten: FG Restaurant in Rotterdam (was 17)
17,5 punten: Flore in Amsterdam (was 17)
17,5 punten: Meliefste in Wolphaartsdijk (was 17)
17 punten: Julemont in Wittem (was 15,5)
17 punten: La Provence in Driebergen-Rijssenburg (was 16,5)
16,5 punten: De Nieuwe Winkel in Nijmegen (was 15)
16,5 punten: Noor in Groningen (was 16)
16,5 punten: Atelier in Gulpen (was 16)
16,5 punten: ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht (was 16)
16 punten: Bridges in Amsterdam (was 15,5)
16 punten: De Kas in Amsterdam (was 15)
16 punten: Karel 5 in Utrecht (was 15,5)
16 punten: Mos in Amsterdam (was 15,5)
16 punten: Vigor in Vught (was 15)

De presentatie van de nieuwe gids vond plaats in Tivoli-Vredenburg in Utrecht. De 2023-editie telt 75 nieuwe adressen en meer dan 125 restaurants met een stijgende score.

Inter Scaldes en De Librije
De ranglijst wordt aangevoerd door Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle, beide restaurants scoren 19,5 van 20 punten. Daaronder staan met 19 punten Ciel Bleu in Amsterdam en Tribeca in Heeze.

Brut172 in Reijmerstok en Spectrum in Amsterdam hebben 18,5 punten en de restaurants 212 in Amsterdam, De Groene Lantaarn in Staphorst, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, De Lindehof in Nuenen, De Lindenhof in Giethoorn, Pure C in Cadzand, ’t Nonnetje in Harderwijk en Vermeer in Amsterdam staan met 18 punten in de nieuwe gids.

Lees ook:
Twee restaurants als ‘hoogste nieuwkomer’ in gids Gault&Millau
Achttien horecazaken ontvangen award van Gault&Millau

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dewi van der Plaats: ‘Maggi in kuiltje van pit en lepelen maar’

Volgend artikel

Gin Mönnink valt in de smaak bij De Swarte Ruijter

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.