Nieuws

Gin Mönnink valt in de smaak bij De Swarte Ruijter

De gin van De Swarte Ruijter in Holten valt in de smaak bij restaurant- en hotelgasten. Patron Erik de Mönnink heeft twee gins samengesteld onder het label ‘Gin Mönnink’.

Het gaat om een gin met de smaken van dennentop, citroen, eucalyptus en korianderzaad. En een gin met de smaken van zwarte kardemom, kaneel, piment, steranijs, laurier en sinaansappel.

De gins worden geschonken in het restaurant en als cadeau verkocht aan hotelgasten. Ze zijn verkrijgbaar in stijlvolle flesjes met een halve liter inhoud.

‘Ze vallen in de smaak bij onze gasten. Ze worden geschonken met een neutrale tonic. De gin met dennentop en citroen is lekker fris en ietwat kruidig, echt superlekker. De dennentoppen refereren aan de bosrijke omgeving rondom De Swarte Ruijter. We schenken deze gin als aperitief. De andere gin wordt ook wel als digestief geschonken’, aldus Erik.

Bonbon
Daarnaast verwerkt Erik de gin in een bonbon, die als amuse op tafel komt. De bonbon ligt in een bakje met dennentoppen om de herkomst en de bosrijke omgeving te benadrukken.

De Swarte Ruijter in Holten is een restaurant-hotel in een rietgedekte villa uit de jaren dertig. Het bedrijf ligt op de flanken van de Holterberg, een heuvelachtig natuurgebied dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Het restaurant van De Swarte Ruijter is bekroond met een Michelinster en het hotel telt tien sfeervolle luxe kamers.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gault&Millau 2023: negentien stijgers in de top

Volgend artikel

Restaurantrenovatie met naamswijziging in Parkhotel Tjaarda

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.