Nieuws

G7 Restaurant in kerkje in Sittard ondergaat metamorfose

G7 Restaurant, gehuisvest in het historische Gruizenkerkje uit 1634 in Sittard, onthult een nieuw interieur, een harmonieuze fusie van oude kerkelementen, eigentijds comfort en internationale allure.

Het vernieuwde design, gecreëerd door Claire en Robert Gijsen van GIJS& design in Sittard, markeert een mijlpaal voor G7, aangescherpt om perfect aan te sluiten bij de culinaire aspiraties van eigenaren Danny Meijers en Rik Opstals.

In het hart van de kerk biedt het vernieuwde interieur plaats aan 28 gasten die kunnen genieten van gastronomische geneugten, omhuld door een comfortabel, warm en intiem decor. Een ervaring die naadloos aansluit bij het verfijnde kookniveau en de visie van Meijers en Opstals.

Oude kerkelementen van vroeger en luxe comfort van nu

Gastheer en sommelier Danny Meijers benadrukt het unieke karakter van het nieuwe interieur: ‘Het is een prachtige combinatie van oude kerkelementen en luxe comfort van nu. Authentieke messing kroonluchters en transparante gordijnen verdelen de ruimte in intieme compartimenten, terwijl de moderne bar een schitterend contrast vormt met de monumentale kansel erachter.’

Boven de kansel prijkt een gesimuleerde waterstroom, een knipoog naar de beek die ooit langs de kerk stroomde. Koperkleurige ingebouwde wijnkoelers en wijnrode tinten in de stoffering vormen een subtiele verwijzing naar de rijke geschiedenis van de kerk en de groenten uit de eigen moestuin.

Betere culinaire beleving

Naast het visuele aspect biedt het vernieuwde G7 een verbeterde culinaire beleving. Bij binnenkomst worden gasten direct bij de bar getrakteerd op het aperitief en een eerste hapje, waarna ze aan tafel gaan. Liefhebbers van kazen kunnen later op de avond hun favorieten uitkiezen bij de bar.

Chef Rik Opstals deelt zijn enthousiasme: ‘Het restaurant straalt rust uit, voelt warm aan en is zelfs een tikkeltje mysterieus. Het totaalplaatje van een hoogwaardige keuken en een prachtig internationaal interieur in een kerk is wat ons betreft uniek voor Sittard en omgeving’.

Het gastronomisch niveau van G7 wordt aangedreven door duurzame culinaire pijlers. Groenten, kruiden en bloemen uit de eigen moestuin vormen de basis voor eigentijdse gerechten. Papieren menukaarten, gemaakt van gerecycled papier met zaadjes van wilde bloemen, bieden gasten de mogelijkheid om een bloeiende herinnering te creëren.

Gasten hebben de keuze uit menu’s van 10 of 14 creaties, inclusief hapjes, amuses en heerlijkheden bij de koffie. Beide menu’s zijn ook beschikbaar in een vegetarische versie.

De drankenkaart van G7 weerspiegelt lokale trots met mousserende aperitieven uit Belgisch-Limburg en ongeveer 20 wijnen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg. Een opvallende eigenschap is het gebruik van het Coravin-systeem, waardoor 75% van de wijnen per glas bestelbaar is. Een prachtig alcoholvrij drankenarrangement, met ingrediënten uit de gerechten, biedt een innovatieve en smaakvolle ervaring.

Over G7 Restaurant

G7 Restaurant opende in 2018 als G7 Food & Drinks, gevestigd in een karakteristiek monumentaal vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizenstraat 7 in Sittard. De naam G7 is afgeleid van dit adres. In vijf jaar groeide niet alleen het (culinaire) niveau, maar werd ook intrek genomen in het aangrenzende uit 1634 stammende Gruizenkerkje. Per november 2023 hebben compagnons Danny Meijers en Rik Opstals het interieur van de kerk volledig vernieuwd en wordt gestaag verder gewerkt aan het naar een nog hoger niveau tillen van het bedrijf. G7 Restaurant is aangesloten bij restaurantvereniging Euro-Toques en opgenomen in restaurantgidsen Lekker500 en Gault&Millau met 14 punten uit 20.

Lees ook:
Ondernemers in Sittard voegen kerk toe aan restaurant
De beste hotels en restaurants in Sittard en omstreken
3 keer bier van Limburgse chefs

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hotel Okura Amsterdam opent Festive Pop-up met cadeaus en culinaire verrassingen

Volgend artikel

Zo ziet Noble in ’s-Hertogenbosch eruit na snelle restyling

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.