Favoriete delicatessenzaken Overijssel Maureen Sprokkereef en Raymond Strikker

Onder de noemer ‘Provincie in de kijker’ vragen we maandelijks een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de eigen provincie. Om jou te helpen bij het vinden van verborgen parels. Deze keer Maureen Sprokkereef en Raymond Strikker van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte.
Wolverei Kaasmakerij – Delden/Kruimelboederij Koelant – De Lutte
‘Een deel van onze kazen van de kaaswagen komt hier vandaan. Onder andere de geitenkaas en de ambachtelijke boerenkaas.’
Wolverlei.nl / Koelant.nl
Boer Elferman – Denekamp

‘Erve Elferman is een vleesboerderij in het dal van de Dinkel, één van de laatste natuurlijk kronkelende riviertjes in Nederland. Het bedrijf van Harrie en Suze Boomkamp heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardig rundvlees. In de lommerrijke weiden rondom het eeuwenoude bedrijf grazen de tarwekleurige Limousins.’
Boergondisch.nl
De Witte Raaf – Denekamp (Landgoed Singraven)
‘De mooiste groenten uit het seizoen komen van biologische landgoedtuinderij De Witte Raaf. Het is de groentetuin van Singraven.’
Dewitteraafgroente.nl
Raw Milk Company – De Lutte

‘Letterlijk om de hoek van ons bedrijf. Assortiment ongepasteuriseerde biologische zuivel van hoge kwaliteit. Hét adres voor hangop van kefir en yoghurt.’
Rawmilkcompany.nl
Shiitake Kwekerij Masselink – Tilligte

‘We komen er graag, met name voor de shiitake. Dagelijks vers en biologisch geteeld. Rondleidingen zijn ook mogelijk.’
Shiitake.nl