Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenzaken Overijssel Maureen Sprokkereef en Raymond Strikker

Onder de noemer ‘Provincie in de kijker’ vragen we maandelijks een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de eigen provincie. Om jou te helpen bij het vinden van verborgen parels. Deze keer Maureen Sprokkereef en Raymond Strikker van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte.

Wolverei Kaasmakerij – Delden/Kruimelboederij Koelant – De Lutte

‘Een deel van onze kazen van de kaaswagen komt hier vandaan. Onder andere de geitenkaas en de ambachtelijke boerenkaas.’
Wolverlei.nl / Koelant.nl

Boer Elferman – Denekamp

Foto: Jez Timms.

‘Erve Elferman is een vleesboerderij in het dal van de Dinkel, één van de laatste natuurlijk kronkelende riviertjes in Nederland. Het bedrijf van Harrie en Suze Boomkamp heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardig rundvlees. In de lommerrijke weiden rondom het eeuwenoude bedrijf grazen de tarwekleurige Limousins.’
Boergondisch.nl

De Witte Raaf – Denekamp (Landgoed Singraven)

‘De mooiste groenten uit het seizoen komen van biologische landgoedtuinderij De Witte Raaf. Het is de groentetuin van Singraven.’
Dewitteraafgroente.nl

Raw Milk Company – De Lutte

yoghurt
Foto: Alison Marras

‘Letterlijk om de hoek van ons bedrijf. Assortiment ongepasteuriseerde biologische zuivel van hoge kwaliteit. Hét adres voor hangop van kefir en yoghurt.’
Rawmilkcompany.nl

Shiitake Kwekerij Masselink – Tilligte

shiitake
Foto: Milkovi/Unsplash

‘We komen er graag, met name voor de shiitake. Dagelijks vers en biologisch geteeld. Rondleidingen zijn ook mogelijk.’
Shiitake.nl

Vorig artikel

Video: Eerste CuliAir van het seizoen met Angélique Schmeinck

Volgend artikel

Video: Jan Marrees over zijn nieuwe avontuur in Weert

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.