Nieuws

Erwtensoep in nieuw culinair jasje in afhaalblik bij Grand Hotel de Draak

Grand Hotel de Draak in Bergen op Zoom zit niet stil tijdens de horecasluiting. Het hotel is open gebleven, zodat er nieuwe initiatieven in het leven werden geroepen om voortgang te blijven houden. Het jongste initiatief is een speciale erwtensoep volgens geheim recept.

Restaurant Hemingway, onderdeel van Grand Hotel de Draak, biedt afhaalpakketten aan die dagelijks besteld en afgehaald kunnen worden. De afhaalpakketten bestaan uit drie verschillende menu’s. Als toevoeging op deze afhaalservice komt Grand Hotel de Draak met een instapmodel voor de afhaal: een blik erwtensoep. Deze klassieker is nieuw culinair leven ingeblazen en verkrijgbaar vanaf zaterdag 14 november 2020.

Eigentijdse twist
Dit Oud Neêrlandsche erwtensoeprecept is van generatie op generatie doorgeven. Het keukenteam heeft het recept niet alleen geperfectioneerd, maar ook een eigentijdse twist gegeven. Dit is gedaan met de toevoeging van biologisch geteelde dragon uit het klooster St. Catharinadal te Oosterhout. Als klap op de vuurpijl zitten er pipetjes met huisgemaakte maggi bij, gemaakt van lavaskruiden en dragon.

Tim Schimmel van Grand Hotel de Draak: ‘We schrijven geschiedenis met de klassieke elementen uit de soep: geplukte varkenshiel van Brabantse Wal varkens en de ambachtelijke rookworst maken dit de lekkerste erwtensoep ooit’.

Grand Hotel De Draak is een viersterrenhotel en gevestigd op de Grote Markt 36 in hartje Bergen op Zoom. Het is volgens eigen zeggen het oudste hotel van Nederland. Het hotel is ruim 600 jaar oud en beschikt over 62 hotelkamers, 6 vergaderzalen, Restaurant Hemingway, Spa – Well en Fitness.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ondernemen in coronatijd: Mariëlle Vink van Tilia Etten-Leur

Volgend artikel

Ondernemen in coronatijd: Marcel van Zomeren IDRW Rotterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.