Lockdown 2

Ondernemen in coronatijd: Marcel van Zomeren IDRW Rotterdam

Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering Marcel van Zomeren van In den Rustwat in Rotterdam.

De horeca zit dicht. Wat doe je nu waar je voldoening uit haalt?
‘Sporten, en daar waar mogelijk mijn sociale leven weer oppakken en de contacten bijhouden.’

Wat doe je om geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘We hebben een take away or leave it-menu, we koken bij mensen thuis en er is de chefs table. Het is net als met schaatsen, dat verleer je niet hè… hoop ik.’

Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘Takeaway is een blijver. Het zal meer gebeuren aan de hand van bijvoorbeeld presentaties via Zoom of etentjes.’

Benieuwd naar de takeawaymogelijkheden van In den Rustwat? Reserveer dan rechtstreeks via de button.

Bekijk de eerdere bijdragen in deze rubriek.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Erwtensoep in nieuw culinair jasje in afhaalblik bij Grand Hotel de Draak

Volgend artikel

Ondernemen in coronatijd: Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.