Nieuws

Deze restaurants doen aan afhalen en/of bezorgen

De gedwongen sluiting in de strijd tegen het coronavirus heeft ertoe geleid dat veel van de betere restaurants in Nederland zijn begonnen met takeaway en/of delivery. Nu de deuren weer zijn geopend, zijn er ondernemers die ervoor hebben gekozen deze dienst te blijven aanbieden. Je vindt ze in dit overzicht.

We hebben de restaurants gerangschikt op plaatsnaam, en die plaatsnamen staan op alfabetische volgorde.

Vanzelfsprekend is dit overzicht nooit volledig, maar samen met jou kunnen we er wel voor zorgen dat zoveel mogelijk restaurants terechtkomen in dit overzicht.

Dus mis jij jouw favoriet in de lijst, laat het ons dan weten. Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl. Wij voegen deze dan toe.

Andelst
Kromhout
Van dinsdag tot en met zondag kun je thuis genieten van de gerechten van dit met een Bib Gourmand bekroonde restaurant. Bestellen kan tot 14.00 uur op de dag van afhalen, het afhalen gebeurt op een afgesproken tijdstip. Het menu wisselt wekelijks.

Bergen op Zoom
Hemingway
Bij het restaurant van grand hotel De Draak kun je terecht voor het weekmenu van de chef. Dat bestaat uit drie gangen en kost 32,50 euro. Liever je eigen maaltijd samenstellen? Dat kan met de verschillende opties op de speciale afhaalkaart.

Borne
Dorset
Chef Willem Dankers heeft elke week ‘heel veel lekkers voor je om thuis van te genieten’. Op vrijdag en zaterdag kun jij jouw bestelling ophalen via de Dorset Drive-thru. Voor het aanbod kun je terecht op de Facebookpagina van het restaurant en je bestelling geef je door via e-mail.

Bosch en Duin
HFSLG
Vier dagen in de week – van donderdag tot en met zondag – kun je thuis genieten van de kookkunsten van het keukenteam onder leiding van chef Bjorn Stukje. Het menu wisselt wekelijks en kost 24,50 euro. Alleen het hoofdgerecht bestellen is ook mogelijk. Afhalen kan via de drive-thru tussen 16.30 en 18.00 uur.

Den Bosch
Noble
Je kunt thuis genieten van de gerechten van Edwin Kats met Noble@Home. Het team van het sterrestaurant komt de bestelling bij jou thuis afleveren en in ongeveer 15 minuten wordt jouw menu klaargemaakt en geserveerd. De prijs per persoon bedraagt 60 euro (minimaal 2 en maximaal 8 personen).

Den Haag
Publique
Van het Bib Gourmand-menu van dit Haagse restaurant kun je tegenwoordig (ook) thuis genieten. Je bestelt het via de website (39 euro p.p.), minimaal 1 dag van tevoren, en kunt het vervolgens afhalen. In de meegeleverde menukaart staat per gerecht een QR-code die je kunt scannen voor video-ondersteuning.

Gulpen
l’Atelier
Ellen en Hans Kinkartz hebben een Atelier@Home-menu. Een culinaire verwenbox van vier gangen voor 57,50 euro. Wat je allemaal geserveerd krijgt, lees je op de website van het Zuid-Limburgse restaurant. Bestellen kan tot donderdag 18.00 uur door het sturen van een mail.

Harderwijk
’t Nonnetje
Kies voor de ‘guilty pleasure’ verwenbox of selecteer één van de signatuurgerechten van chef Michel van der Kroft. Edger en Thijs hebben gezorgd voor wijnsuggesties, dus het hoeft je aan niets te ontbreken. Afhalen kan op donderdag, vrijdag en zaterdag. Als je voor 11.00 uur bestelt, dan kun jij jouw bestelling dezelfde dag ophalen.

Basiliek
Eigenaren Tabitha en Rik Jansma komen naar jou toe met hun concept ‘Samen bij u thuis’. Het duo zorgt dat alles wordt meegenomen, zelfs de borden, het bestek en de glazen, zodat jij thuis niets hoeft te doen. O ja, de tafel dekken zij ook. ‘Ontmoet, beleef en geniet’, aldus de ondernemers.

Koewacht
’t Vlasbloemeken
Op vrijdag, zaterdag en zondag is een menu voor thuis beschikbaar. Sterchef Eric van Bochove en zijn team zorgen ervoor dat je met minimale handelingen iets smakelijks op tafel zet. Bestellen kan tot donderdag 20.00 uur, afhalen kan op vrijdag en zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 13.00 uur.

Maartensdijk
Zilt & Zoet
Bij dit met een Bib Gourmand bekroonde restaurant bestel je een Menu-voor-thuis van drie gangen. Beschikbaar op vrijdag en zaterdag – en ook nog prima te eten op zondag. Af te halen tussen 16.00 en 18.00 uur en thuis snel op tafel dankzij de duidelijke instructies van de chef. Lekkere wijn erbij? Kijk even in de webwinkel voor de mogelijkheden.

Overloon
Boompjes Restaurant
Iedere maand een aangepast menu van drie of vier gangen voor thuis. Afhalen kan op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag (andere dagen in overleg) tussen 15.00 en 17.00 uur. Als je woonachtig bent in de directe omgeving, is bezorging mogelijk ook een optie. Bestellen graag een dag van tevoren.

Rotterdam
Goud
Van donderdag tot en met zondag is de Take Goud Out Service. Bestellen kan via WhatsApp, tot 12.00 uur op de dag van bestelling. Afhalen kan tussen 15.00 en 18.00 uur. Voor bestellingen vanaf acht menu’s op één adres is een speciale bezorgservice beschikbaar.

In den Rustwat
Bij het restaurant aan de Honingerdijk in Kralingen kun je afhalen. Eigenaar en chef Marcel van Zomeren heeft een ‘take away or leave it’-menu samengesteld, dat regelmatig wisselt en bestaat uit drie gangen. Bij iedere gang heb je twee opties. Er geldt een dagelijks maximum van twintig bestellingen en bestellen kan tot 15.00 uur voor de volgende dag.

Schipluiden
Aan de Zweth
Anjeta en Joris Peters hebben ‘Aan de Zweth voor thuis’. Een service die ze blijven aanbieden voor gasten die om wat voor een reden dan ook de voorkeur geven aan een culinaire maaltijd in eigen huis. Naar behoefte uit te breiden met wijnen en andere smakelijke extra’s. Enkel afhalen.

Schoorl
Merlet
Mathijs Kaptein van grand café Bourgogne heeft een menu samengesteld om thuis van te genieten. Regionale producten spelen de hoofdrol en op de website van Merlet stel je eigenhandig een menu op maat samen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eds Wijnwijsheden: is kwaliteit te proeven?

Volgend artikel

Amsterdam en bier: van Piet Hein tot bier van regenwater

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.