Provincie in de kijker

De favoriete delicatessenzaken in Drenthe van Thomas van Mechelen

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van (verborgen) parels. Deze keer Thomas van Mechelen van restaurant Sukade in Meppel.

Frans de Grebber – Meppel
‘Dé plek voor verse koffie, thee en heerlijke chocolade. Bij Sukade werken we al vanaf het begin samen en thuis wil ik ook geen andere koffie drinken dan die van Frans.’
Fransdegrebber.nl

Lantinga Slagerij & Vershuis – Wanneperveen en Meppel
‘Niet zomaar een slager, maar één met mensen met ambacht. Prachtige huisgemaakte vleeswaren, de lekkerste worsten en – als het even nodig is – verse maaltijden. Al vanaf dag één denk Bert-Jan actief met me mee en heeft hij goede adviezen. Al het vlees dat serveren bij Sukade, komt bij hem vandaan.’
Lantingaonline.nl

Kaasboetiek De Waag – Meppel
‘Klein, maar fijn. Een boetiekje in de winkelstraat van Meppel, waar ze heerlijke (Nederlandse) kazen hebben. Van jong tot oud, zowel de kaas als de klanten. We komen hier graag. Ook voor vers gebrande noten en/of een goed gesprek kun je bij Peter terecht.’
Facebook.com/Kaasboetiekdewaagmeppel

Bas Bakt – Meppel
‘Nooit proefde ik zo’n lekkere croissant als bij Bas. Hier wordt vooral desembrood gebakken. Mooie winkel met een deels open bakkerij. Amanda zorgt voor de patisserie. Proef haar macarons, die zijn fantastisch!’
Basbakt.nl

Eleveld – Steenwijk, ‘Dat is Overijssel, of liever gezegd Drenthe Noordwest ;-)’
‘Het is als thuiskomen bij Eleveld. Een grote houten tafel midden in de winkel, waar ik graag aanschuif voor koffie. Bert en Ginette zijn naast vakidioten, levensgenieters, fijnproevers en adviseurs vooral ontzettend lief. De perfecte prijs-kwaliteitwijnen. Als we op zoek zijn naar een wijn-spijscombinatie voor in het restaurant of thuis, dan bel ik als eerste naar Steenwijk. Veel liever nog ga ik bij ze langs.’
Eleveldwijn.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Winterspecial bij Strandhotel Cadzand en verbouwing Pure C

Volgend artikel

Fototentoonstelling over Amsterdam bij Sofitel Legend The Grand

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.