Nieuws

Coronavirus: dagelijks 1000 gratis maaltijden voor zorgmedewerkers

Onder leiding van de chefs Edwin Kats, John Kocken en Roel Immens worden in Noord-Brabant de komende periode maaltijden verzorgd voor personeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde. De ambitie is om dagelijks duizend zorgmedewerkers te voorzien van een culinaire verrassing.

Een groep Brabantse ondernemers heeft de handen ineengeslagen en verzorgt sinds deze week dagelijks duizend gratis maaltijden. Hiervoor is de stichting ‘Dank voor de goede zorg’ in het leven geroepen.

Edwin Kats
De maaltijden worden bereid onder leiding van Edwin Kats (Noble en Noble Kitchen), John Kocken (De Heer Kocken) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en Côte).

Zij doen dit vrijwillig en worden ondersteund door zelfstandige koks, die hiervoor een vergoeding krijgen en daarmee een deel van hun gederfde inkomsten kunnen compenseren.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Medewerkers in de zorg draaien in de strijd tegen het coronavirus extra diensten en hebben nauwelijks tijd om te slapen, laat staan om boodschappen te doen en een maaltijd te bereiden voor zichzelf en/of hun gezin.

In nauwe samenwerking met de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is in recordtijd een stichting opgericht.

Den Bosch
Sinds woensdag 25 maart worden dagelijks duizend gratis maaltijden bezorgd op meerdere locaties van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde in Den Bosch.

Wie dat wil, kan een steentje bijdragen. Via de website van Dank voor de goede zorg kun je op een eenvoudige manier doneren. Een maaltijd is er al voor een donatie van 7,50 euro.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Lam: lekker in de lente en eenvoudig online te bestellen

Volgend artikel

Vis op de dis: snel een smakelijke paasmaaltijd

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.