Persoonlijk

Marcus Schmidt: ‘Met mijn vrouw veel lachen om fit te blijven’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Marcus Schmidt van Herberg Stadt Stevenswaert in Stevensweert.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Ik geniet ervan om na het servies naar mijn gasten te gaan om ze te vragen of alles naar wens is geweest. In de zomer zitten wij na het servies met ons personeel graag op ons terras. Daar drinken we een glaasje en eten we pizza.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Chips!’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Wandelen, naar muziek luisteren en samen met mijn vrouw Pascalle veel lachen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Gedurende de mise-en-place en het opruimen staat meestal muziek aan. Rammstein, Metallica, AC/DC, Pink Floyd… de harde kern dus! De jongens moeten er maar aan wennen, haha!’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Miso! Ik vind dit een geweldig product, dat overal bij past en een extra smaakbeleving geeft.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Zon, strand en zee. Ik ben een liefhebber van zwemmen en wandel graag aan de zee/langs de kust. Ik geniet van de zomerse avonden en kan dan echt relaxen.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Vivendum in Dilsen-Stokkem. Voor ons één van de betere sterrenrestaurants in de buurt, en open als wij dicht zijn. Dat laatste is natuurlijk ook belangrijk. De prijs-kwaliteitverhouding is top.’

‘Voor iets eenvoudigers gaan wij graag naar Le Carrefour Preuf & Proost in Sint Odiliënberg of Brasserie de Boshut aan de Meinweg in Herkenbosch. Vaste adresjes in Brugge, waar we ook vaak komen, zijn brasserie Raymond en De Pepermolen. We gaan veel uit eten en proberen vaak wat nieuws uit.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘De keuken nog iets meer verfijnen, een nieuwe kleur geven aan het restaurant en nieuwe stoelen kopen. Aan het eind van het jaar staat een nieuwe website gepland.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Marcella Brevé van Vinify over wijntrends 2023

Volgend artikel

Aziatisch eten, altijd een lekkere maaltijd

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.