Foto’s: dit is het vernieuwde restaurant Zuiver op Vlieland
Restaurant Zuiver op Vlieland heeft het interieur vernieuwd. Bij alle veranderingen hebben eigenaren Annemieke Kruit en Roland Bakker duurzaamheid een centrale rol laten spelen. ‘De circulaire gedachte zit diep in onze bedrijfsvoering verankerd’, aldus Roland.
Tijdens de verbouwing is volgens de ondernemers gekeken naar een nieuwe indeling om de ruimte zo goed mogelijk te gebruiken, maar toch een fijne ambiance te houden. ‘Daarnaast hebben we veel aandacht besteed aan het verbeteren van de akoestiek, om onze gasten een optimale fine dining-ervaring te kunnen bieden.’
Circulair
De eigenaar meldt dat de circulaire gedachte diep verankerd zit in de bedrijfsvoering. ‘Daarom hebben we ervoor gekozen de stoelen niet te vervangen, maar ze opnieuw te bekleden met zwart runderleer. We hebben hierbij gekozen voor een sociaal ondernemer, die ook vanuit de duurzame gedachte handelt.’
Joël van der Heide
Die duurzame gedachte willen Annemieke en Roland ook in de keuken doorvoeren. ‘We maken gebruikt van zoveel mogelijk pure en eerlijke producten uit het seizoen’, aldus chef-kok Joël van der Heide, die 1 februari de taken overnam van Robert Buurma. ‘Liefst uit eigen moestuin en van Streekboeren&Co. We kopen en koken bewust, zo duurzaam mogelijk en met zo weinig mogelijk waste.’
Lees ook:
Leerling-kok wordt chef in de keuken van Zuiver op Vlieland
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.