Nieuws

The Manhattan Hotel verder als Marriott Rotterdam

The Manhattan Hotel gaat vanaf 1 februari 2016 verder onder de naam Marriott Rotterdam. De samenwerking tussen keten Marriott en het hotel is gebaseerd op een franchiseovereenkomst. Het hotel houdt dezelfde eigenaar en ook het management en het personeelsbestand veranderen niet.

‘Het feit dat Marriott besloten heeft om met ons samen te werken aan deze rebranding, bevestigt de reputatie die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd’, zo vertelt hotelmanager van The Manhattan Hotel Bart van de Brug.

Sales en marketing
Wat wel verandert, zijn de sales- en marketingactiviteiten. ‘Die worden straks door Marriott ondersteund. Bovendien helpt de keten het hotel bij het doorvoeren van een aantal innovaties dat is bedoeld om de gastbeleving naar een hoger plan te tillen.’

Amsterdam
Na Amsterdam is straks ook Rotterdam voorzien van een Marriott. Volgens Bart is voor ‘zijn’ hotel gekozen vanwege ‘de professionaliteit en passie voor het vak van zijn hotelteam’.

‘Plus de ambitie om de beste te willen zijn. Het is een mooie combinatie van internationale allure en onze Rotterdamse mentaliteit.’

Extra exposure
De hotelmanager verwacht dat de stad door de komst van Marriott nog prominenter internationaal op de kaart komt te staan. ‘Rotterdam bruist als nooit tevoren en zit geweldig in de lift. De extra exposure zal enorm zijn.’

Renovatie kamers en lobby
De formele naamsverandering vindt plaats per 1 februari 2016. Vanaf 1 oktober dit jaar kan echter al via de website van Marriott een kamer worden geboekt. Deze kamers worden vanaf november gerenoveerd.

‘Ook de lobby van het hotel zal een metamorfose ondergaan. Einddoel is een volwaardige nieuwe ‘arrival experience’ en een levendige ontmoetingsplaats in het hart van Rotterdam voor zakenreizigers, toeristen, kantoorgebruikers en passanten.’

Centraal Station
The Manhattan hotel is gevestigd in de Millennium Toren tegenover het Centraal Station. Het heeft 230 luxe kamers, bijna 600 vierkante meter aan flexibele ruimte voor vergaderingen en evenementen, een internationaal georiënteerde brasserie en bar, een Executive Lounge, Business Centre, Lobby Café en een volledig uitgerust fitnesscentrum. In het hele gebouw is er gratis internet.

Vorig artikel

Zeven heerlijke hotelterrassen om te ontspannen

Volgend artikel

Het verhaal achter de hooiham van Brienen aan de Maas

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.