Nieuws

Zeven heerlijke hotelterrassen om te ontspannen

De (astrologische) zomer is officieel begonnen. Dat betekent – al zijn er in Nederland helaas geen garanties – terrassenweer. ChefsFriends.nl selecteerde een aantal plekken waar je onder het genot van een hapje en/of drankje heerlijk kunt ontspannen. Bij deze keuzes hebben we ons laten leiden door lijstjes van gerenommeerde vaktitels en willekeur (smaak is immers subjectief). Wat we wel zeker weten: dat het er bij mooi weer heerlijk vertoeven is.

Grand hotel Amrâth Kurhaus Den Haag Scheveningen Deze oude dame is van nieuw elan voorzien door hotelgroep Amrâth. Op het terras heb je als gast niet alleen uitzicht over de Noordzee, maar krijg je ook de zilte geur van de zee, het geluid van de golven en gezonde zeelucht. Heel nadrukkelijk ook in de markt gezet als plek voor mensen die niet verblijven in het hotel en dat juichen we van harte toe.

Amrath Kurhaus Scheveningen

Hotel Intercontinental Amstel Amsterdam Water en de hoofdstad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan mooie terrassen aan het water dan ook geen gebrek. Wij kiezen in deze lijst voor die van het Amstel hotel. Voor wie gaat voor net dat beetje extra: het hotel beschikt over een kleine vloot authentieke Amsterdamse salonboten die rondvaarten op maat door de grachten aanbieden, met desgewenst catering aan boord. Als dat geen ontspanning is.

Amstel Hotel A Bar 1

Château St. Gerlach in Valkenburg Door Chapeau uitgeroepen tot Hotelterras van Euregio 2014. ‘Heerlijk beschutte plek, ook geliefd bij veel niet-hotelgasten.’ Dat laatste juichen wij erg toe. Onderdeel van de Zuid-Limburgse Châteauhotels & -restaurants van gerenommeerd hotelier Camille Oostwegel. ‘Het grotendeels ingesloten terras is gelegen aan de achterkant van het restaurantgedeelte en sfeervol opgesteld rondom de mooie fontein. Italiaanse sfeer, stijlvolle bediening en kwaliteit op tafel.’ Waarvan akte!

Chateau St. Gerlach

Hotel New York in Rotterdam Rotterdam ontwikkelt zich in sneltreinvaart tot food & travel-hotspot. Op alle fronten. Aan fraaie (nieuwe) hotels geen gebrek en dat maakt het moeilijk kiezen. Wij gaan voor hotel New York, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika-lijn en gelegen aan de oevers van de Maas. Fraai gelegen dus, en voorzien van historisch besef. Velen vertrokken naar Noord-Amerika, in hoop op een beter leven. Niet nodig als je een plek hebt gevonden op het gewilde terras. (Foto: Etienne van Sloun)

Hotel New York Rotterdam

Mooirivier in Dalfsen Een hotel dat zelfstandig opereert, is gestart in 2008 en de ‘mooie rivier’ de Vecht als naamgever heeft. Vanaf het prachtig gelegen terras kijk je uit over het water en ben je omgeven door ‘natuur en inspiratie’.

Mooirivier Dalfsen

Ramada Apollo Hotel Amsterdam Oké, nog één uit de hoofdstad dan. Niet het enige hotel met een dakterras in Amsterdam, maar wel die met de hoogste: het Rooftop Terrace ligt 85 meter boven de grond. Wat dat voor een uitzicht biedt, hoeven we hier dus niet uit te leggen.

Ramada Apollo Amsterdam Rooftop Terrace

In één adem noemen we hier dan ook het Sky Terrace van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Gelegen op de elfde verdieping en met 360 graden-uitzicht over de stad en – als het weer goed is – ver daarbuiten. Ons advies: echt een keer doen!

Sky Lounge DoubleTree Amsterdam

Vorig artikel

Valuas komt met kroket met vulling van schenkel

Volgend artikel

The Manhattan Hotel verder als Marriott Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.