Blog

Het verhaal achter de hooiham van Brienen aan de Maas

René Brienen maakt al enige tijd furore met de hooiham. Het prachtige stuk vlees bereidt de sterkok op ambachtelijke wijze met lokaal hooi uit natuurgebied Maasduinen. In de video het verhaal achter de hooiham.

Nationaal Park De Maasduinen is een van de drie nationale parken in Noord-Limburg en is een bos- en heidegebied, gelegen op een langgerekte hoge zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Restaurant Brienen aan de Maas ligt op steenworp afstand van dit natuurgebied.

Op Lekker Venlo kreeg ChefsFriends uitleg van Edwin Hollanders die samen met René Brienen aan de wieg stond van de inmiddels fameuze hooiham. De bijzondere bereidingswijze in een oude kist met hooi en warme kruiken vinden wij een fraai staaltje storytelling. En jeetje, wat is het eindresultaat heerlijk, kunnen we uit eigen ervaring zeggen.

Ook eens een bereiding van hooiham proeven? Ga dan naar restaurant Brienen aan de Maas in het Limburgse Well. Om in de woorden van Brienen te spreken: ‘EchWELL, smerig lekker’. Daar is wat ons betreft geen speld tussen te krijgen. Dus op naar Well.

 

Vorig artikel

The Manhattan Hotel verder als Marriott Rotterdam

Volgend artikel

Ganzenproducten van Hollands Wild te koop bij Landwinkels

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.