Nieuws

Sneak preview restaurant Wynwood in Eindhoven

Wouter van Laarhoven staat weer in de keuken. En hoe: in wijk Strijp-S in Eindhoven start hij met zakenpartner Eveline Wu restaurant Wynwood. De ambitie is eten en drinken op topniveau aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs. ChefsFriends mocht met de videocamera op bezoek komen nog voordat de deuren officieel openen.

Wynwood is een sexy zaak met een internationaal gevoel en een mondiale uitstraling’, aldus Wouter, die jaren in het bezit was van een Michelinster als chef-kok van restaurant De Molen in Kaatsheuvel.

Bar, lounge en terras
Gasten kunnen terecht voor een meergangenmenu, maar ook voor een hapje en een drankje aan de bar, in de lounge of op het terras.

‘We hanteren een prijs van 9 euro per gerecht. Als je ’s avonds weggaat, moet je het gevoel hebben dat je heerlijk hebt gegeten voor een prijs die onwerkelijk klinkt.’

Scherpe prijsstelling
Wouter en Eveline kiezen met hun concept heel bewust voor deze scherpe prijsstelling. ‘Luxe in alle facetten, maar zonder de bijbehorende drempel. We concurreren op deze manier met het middensegment.’

Strijp-S
Aan het restaurant is een take away gerealiseerd, waar straks fish and chips worden verkocht. ‘In een hip jasje. Strijp-S is het oude Philips-terrein en volop in ontwikkeling, er komen een nieuw grafisch lyceum en een grote vershal. Wij denken hiermee toegevoegde waarde te hebben.’

Als restaurantmanager is Ron Verhage aangetrokken. Hij komt over van tweesterrenrestaurant FRED in Rotterdam.

Opening
Vanaf donderdag 18 juni vindt in Wynwood een zogeheten trial plaats. Per dag kunnen vijftig gasten er terecht voor een all-inmenu. Aansluitend staat de opening gepland.

ChefsFriends mocht twee dagen eerder langskomen voor een sneak preview. Wij wensen Wouter en Eveline heel veel succes met hun prachtige nieuwe zaak.

Muziek in de video: Audionautix – Alison.

 

Vorig artikel

Flessenpostmenu Waves topper in Kurhaus in Scheveningen

Volgend artikel

Streetfood-initiatief Eten Centraal op Rotterdam CS van start

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.