Nieuws

Streetfood-initiatief Eten Centraal op Rotterdam CS van start

In hartje Rotterdam op Rotterdam CS is een ‘wissel pop-up restaurant’ geopend. In 46 dagen presenteren 7 Rotterdamse ondernemers beurteling hun streetfood.

Eten Centraal heet het initiatief. Het concept komt uit de koken van The Food Line-up, een organisatie die zich bezighoudt met streetfood en foodtrucks. Het idee van Eten Centraal is dat elke ondernemer twee weken actief is en dan weer plaatsmaakt voor een andere ondernemer.

Volgens de website van Eten Centraal komen de volgende ‘smaakhelden’ aan bod:

  • Old Scuola; pizza perfetto
  • Saté-man; gebrand op authentieke saté volgens opa’s recept
  • Fritez; haute cuisine hotdogs
  • Allegaartje op wielen; Koreaanse keuken
  • Man met Bril koffie

Het doel van Eten Centraal is om reizigers en inwoners van Rotterdam in aanraking te laten komen met beter eten. Eten Centraal heeft volgens eigen zeggen genoeg van de eenheidsworst en wil eten letterlijk de headliner maken. Daarnaast missen de mensen achter Eten Centraal variatie en kwaliteit op straat. Door succesvol te lobbyen is het ze gelukt om een vergunning te krijgen voor dit streetfood-initiatief.

Volgens Maartje Nelissen van the Food Line-up is er direct veel belangstelling voor Eten Centraal. ‘De reizigers zijn erg positief en de ondernemers hebben ons een warm welkom geheten’, aldus Nelissen.

Foto: Facebook-pagina Eten Centraal

 

Vorig artikel

Sneak preview restaurant Wynwood in Eindhoven

Volgend artikel

Hotel Van der Valk Assen viert jubileum met speciaal arrangement

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.