Nieuws

Flessenpostmenu Waves topper in Kurhaus in Scheveningen

Het flessenpostmenu bij restaurant Waves in het Kurhaus in Scheveningen is een schot in de roos. In het weekend kiest tot wel 80 procent van de gasten voor dit verrassingsmenu met opvallende gimmick.

‘Gasten krijgen bij binnenkomst na de amuses een fles op tafel. In deze fles zit zand en schelpen, en een vel oud papier. Daarop staat het menu en staat mijn kookfilosofie. De gasten lezen aan tafel de post van de keuken. Het in stand houden van de seizoenen is het in stand houden van het prachtige koks vak. En waar beleef je de seizoenen intenser dan aan het strand? Of het nou slecht of mooi weer is, het strand is altijd bijzonder. Ik ga aan deze strandbeleving iets toevoegen, en dat is smaak. Pure smaken, die passen bij het seizoen, liefst uit eigen land, zonder gefrutsel. Geen logischer plek om dat uit te voeren dan bij Waves’, licht chef-kok Marc Smeets van Waves toe.

Smeets vervolgt: ‘Het menu is enorm populair. In het weekend kiest wel 80 procent van de gasten voor het flessenpostmenu. A la carte eten kan natuurlijk ook. We zijn een groot en divers bedrijf en spelen in op de wensen van de gast. Bij het flessenpostmenu kan gekozen worden uit 3, 4 of 5 gangen’.

Waves is sinds begin april open. Het beroemde horecabedrijf gaat sinds dit jaar door het leven als Grand Hotel Amrâth Kurhaus Den Haag. Het vijfsterrenhotel staat nog altijd voor comfort en historie en mag zich misschien wel het bekendste hotel van Nederland noemen.

Marc Smeets kookt er volgens zijn eigen stijl. Dat is koken met de seizoenen en, vanwege de ligging van het Kurhaus, veel werken met vis. ‘Waves is hip in de gerechten en klassiek in de stijl. Het restaurant heeft een heel open karakter en beschikt over het grootste terras van Scheveningen.

Waves is doordeweeks en zondag open van 09.00 tot 24.00 uur, en vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 02.00 uur. Bij mooi weer maken de bartenders cocktails in de buitenbar en staan koks achter de barbecue. Een uitnodigende gedachte nu de zon steeds vaker van zich laat horen, dus snel maar weer eens naar het Kurhaus.

Foto: Waves

 

Vorig artikel

Verticale moestuinkas in RAI-complex in Amsterdam

Volgend artikel

Sneak preview restaurant Wynwood in Eindhoven

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.