Nieuws

Maarten Koek aan de slag bij Restaurant Niven in Rijswijk

Fromager en sommelier Maarten Koek gaat aan de slag bij Restaurant Niven in Rijswijk. Rotterdammer Koek werkt nu nog bij restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel en stapt per november over.

‘Ik ga per 1 november aan de slag bij Niven als fromager en assistent-sommelier’, zo laat Koek weten aan ChefsFriends.nl.

‘Samen met Leroy Pechler en Jean-Paul van Tilburg ga ik samen proberen ervoor te zorgen dat de bediening een nog hoger niveau gaat krijgen. Uiteraard is de kaas mijn specialiteit en passie, en krijg ik de volledige vrijheid om de kaas ook bij Niven op de kaart te zetten. Ik heb zin in de nieuwe uitdaging en ik wens Jos en Sharon van Perceel veel succes in de toekomst’.

Maarten Koek werd enkele jaren geleden door GaultMillau uitgeroepen tot ‘Beste Fromager van Nederland’. In dat jaar bracht hij het boek ‘De Nederlandse Kaasplank uit’, een boek waarin hij ruim twintig Nederlandse kaasboerderijen bezocht en op zoek ging naar het verhaal achter de kaas en de kaasmaker.

Koek volgde onder andere een horecaopleiding op het Albeda College in Rotterdam en werkte voor Perceel onder andere voor het Rotterdamse sterrestaurant FG Restaurant van topkok François Geurds.

Maarten Koek over kaas

Vorig artikel

Jeroen Achtien en Nelson Tanate nieuwe rechterhand Jonnie Boer

Volgend artikel

Favoriete delicatessenwinkels in Drenthe van De Loohoeve

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.