Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenwinkels in Drenthe van De Loohoeve

Onder de noemer ‘Provincie in de kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van verborgen parels. Deze keer Marleen en Jeroen Brouwer restaurant-hotel De Loohoeve in Schoonloo.

De Kruidenwei – Nooitgedacht
‘Eigenlijk komen we hier alleen maar voor de zuivel en zuivelproducten (Lady Blue). Maar daarnaast verkopen ze er ook veel natuurlijk producten, sapjes, jammetjes enzovoort. Super leuke en interessante zaak.’
Dekruidenwei.nl

Landwinkel Goense – Marwijksoord

kersen
Photo by Roksolana Zasiadko on Unsplash.

‘Mooie boerderij in Marwijksoord (5 min rijden van ons), die enorm veel zelf verbouwd. Kersen, aardbeien, aalbessen, zwarte bessen, noem maar op. Wanneer het groeit, verkopen ze het. Verder veel mooie producten van lokale producenten.’
Fruitbedrijfgoense.nl

Zuivel Atelier – Orvelte

Foto: Agence Producteurs Locaux Damien Kühn.

‘Prachtige oude boerderij uit 1899, waar ambachtelijke zuivel wordt geproduceerd van biologische melk. Boter, karnemelk, yoghurt en kaasjes. Ook mooie wijnen.’
Facebook.com/ZuivelatelierOrvelte

Breider kaas, wijn en delicatessen – Hoogeveen
‘Leuke zaak met een bevlogen eigenaar die enorm veel verstand heeft van ‘lekkers’. Alle kaas mag je proeven. Heeft hele mooi en unieke delicatessen die je niet vaak in andere zaken tegenkomt. Sinds we niet meer in Hoogeveen wonen, komen we er niet vaak meer. Mocht het echter zo zijn dat we in de buurt zijn en kaas nodig hebben, dan gaan we direct naar Breider.’
Breideronline.nl

Aspergekwekerij H. Pauw – Balinge

aardbeien
Photo by veeterzy on Unsplash.

‘Voor de beste asperges uit de regio. Verkoopt eveneens de beste aardbeien die we ooit hebben geproefd. Deze zijn maar maximaal één dag houdbaar na de pluk, super zoet, mooi zuur en zacht… zoals het hoort.’
Aspergekwekerijpauw.nl

Vorig artikel

Maarten Koek aan de slag bij Restaurant Niven in Rijswijk

Volgend artikel

Supernovae Lunch Alliance Gastronomique met twaalf Michelinsterren

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.