Nieuws

YANO wint met Marèl Disselhorst Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023

In een triomfantelijke overwinning voor de gastvrijheidsscene heeft Marèl Disselhorst van restaurant YANO in Rotterdam de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 in de wacht gesleept. De prestigieuze prijs, die jong gastvrijheidstalent erkent, werd uitgereikt tijdens de lancering van de editie 2024 van restaurantgids Lekker500.

Marèl Disselhorst, slechts 22 jaar oud, onderscheidde zich van 27 kandidaten na een halfjaar durende competitie met strenge voorselectie, theorie- en praktijkproeven, en een beoordeling door een deskundige jury. De proeven vonden plaats op de locatie van ROC Mondriaan in Den Haag, waarbij Disselhorst de titel van beste jonge gastvrouw van Nederland veroverde.

Naast de felbegeerde titel ontving Disselhorst een prijzenpakket, waaronder een wisseltrofee van kunstenaar Lou Thissen, een fles Hennessy Paradis ter waarde van 1.250 euro, een geldprijs van 2.500 euro, en een studiebezoek aan Hennessy’s Château de Bagnolet. Ricardo Kreutz won de prijs voor de beste Hennessy Cognac-cocktail en kreeg een WSET Spirits-cursus aangeboden door Edwin Raben van Edwines School.

Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs

De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke lancering van Lekker500 editie 2024 bij Capital C in Amsterdam. De bekendmaking werd gedaan door presentator Winston Gerschtanowitz en de prijzen werden overhandigd door Bob Bron, directeur van Moët Hennessy Nederland en voorzitter van Stichting Samenwerking Gastronomische 4 (G4).

De voorzitter van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs, Patrick van Zuiden, benadrukte het belang van uitmuntend gastheerschap in een tijd van tekorten aan gastvrouwen en -heren. Hij benoemde gastheerschap als een missie, niet alleen een baan, die van cruciaal belang is voor een aangename culinaire beleving.

Jury met Cees Helder en Patrick van Zuiden

Een prominente vakjury, met onder andere Bob Bron, Cees Helder, Patrick van Zuiden, Nadine Mögling, en Edwin Raben, beoordeelde de deelnemers. Oud-winnaars, waaronder Teide Schepers, Max Oude Veldhuis en Anne Marie Nijhof, maakten ook deel uit van de jury.

De Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs, opgericht in 1999, heeft als doel het Nederlandse gastheerschap te bevorderen. De wedstrijd, georganiseerd door de G4, verwelkomt deelnemers van verschillende restaurantverenigingen en wordt ondersteund door partners zoals Lekker500, S.Pellegrino, Acqua Panna, House of Caviar, SVH, KHN, en Nespresso.

Lees ook:
Rotterdam is met YANO een culinaire hotspot rijker
Foto’s van restaurant YANO in Rotterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ambitieus Zilt & Zoet met Bib Gourmand zoekt souschef

Volgend artikel

Dani Hoefnagels opent Demain op voormalige locatie Pure C in Cadzand

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.